wafels bakken e(recept Jeroen Meus)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/18/2022 - 09:49
Bereidingswijze
Het beslag
400 g boter
Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Begin met de boter.

Zet een kookpot op een laag vuur en smelt hierin de boter. Het is niet de bedoeling dat de boter kleurt, dus hou dit in de gaten.

500 g patisseriebloem300 g suiker
Neem de mengkom van de keukenmachine en doe hierin de bloem en de suiker.

TIP Je kan 1/3 van de klassieke kristalsuiker vervangen door vanillesuiker
½ koffielepel bakpoeder1 eetlepel vanillepuddingpoeder
Voeg ook het bakpoeder toe en het puddingpoeder (poeder voor vanillepudding).

1 vanillestokje
Snij de vanillestok overlangs en schraap uit elke helft de vanillezaadjes. Doe deze vanillezaadjes bij het bloemmengsel.

Plaats de mengkom op de keukenmachine en laat ze draaien op lage snelheid. Gebruik het “K”-vormige menghulpstuk om het beslag te bereiden.

6 eieren
Breek de eieren één voor één in de kom tot je een egaal beslag verkrijgt.

Laat de machine een minuutje draaien en schenk er vervolgens de gesmolten boter bij.

snuifjes zout
Laat de machine nog een minuut draaien, tot je het perfecte wafelbeslag krijgt. Voeg ook een snuifje zout toe.

Stort het wafelbeslag in een schaal en zet het minstens een uur in de koelkast. Het beslag moet opstijven. (De uitgespatelde mengkom zal vast wel liefhebbers vinden die de restjes vers beslag lusten...)

De wafels bakken
Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand.

Haal het beslag uit de koelkast en schep er met een eetlepel een balletje uit. (Reken ong. 40 g beslag per wafel.)

Leg twee balletjes beslag naast mekaar in het wafelijzer en bak ze tot twee goudbruine wafeltjes. Gebruik een (prik)vork om de wafels uit het ijzer te halen.

TIP Een warm versgebakken wafeltje is ook bijzonder lekker !
Leg de gebakken wafels op een rooster zodat ze kunnen afkoelen.


Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wafeltjesbakeen op de manier van Jeroen Meus
Ingrediënten
- 400 g boter
- 500 g patisseriebloem
- 300 g suiker
- ½ koffielepel bakpoeder
- 1 eetlepel vanillepuddingpoeder
- 1 vanillestokje
- 6 eieren
- snuifjes zout

Hulpmiddelen & keukengerei
een keukenmachine (menghulpstuk voor deeg: de “K”)een wafelijzereen rooster om de wafels af te laten koeleneen koekendoos
Leuke tips
TIP Bewaar de wafels in een afgesloten koekentrommel
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1491625
Homepage ID
2084722
Teller
0
Bron
Jeroen Meus
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hornplayer
Gelegenheid