Gegratineerde tomaatjes met pesto en mozzarella

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/08/2022 - 08:53
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Snij het brood in 4 schuine sneden van 1,5 cm dik. Wrijf ze in met een teentje knoflook en gril de stukjes brood enkele minuten in de oven.
3 Snij de tomaten en de mozzarella in gelijke plakjes. Maak de pesto* in een vijzel of blender of gebruik kant-en klare pesto.
4 Leg wat tomaat, pesto en mozzarella op de broodjes. Strooi er de gedroogde oregano en olijvenplakjes over en kruid met wat peper.
5 Leg in een ovenschaal en gratineer in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi gesmolten is.
Afbeelding
Gegratineerde tomaatjes met pesto en mozzarella
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen lekkere warme mediterraanse lunch
Ingrediënten
1 boerenbrood (klein, ongesneden)
2 coeur de boeuf-tomaten
2 mozzarella bolletjes
1 potje pesto ( of zelf maken)
50 g olijven (gemengd, in plakjes)
basilicum (enkele blaadjes)
1 tl gedroogde oregano
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1491433
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester