Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de oregano toe en bak het vlees in 2 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee. Schenk de passata erbij en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
2 Schaaf ondertussen met de kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel ⅓ deel van de courgettelinten over de ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus erover en maak zo nog een laag en eindig met courgettelinten. Leg de mozzarella-plakjes erop en bak de lasagne in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
3 Garneer de lasagne met de tuinkers en bestrooi met wat versgemalen peper.
2 Schaaf ondertussen met de kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel ⅓ deel van de courgettelinten over de ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus erover en maak zo nog een laag en eindig met courgettelinten. Leg de mozzarella-plakjes erop en bak de lasagne in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
3 Garneer de lasagne met de tuinkers en bestrooi met wat versgemalen peper.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een goedgevulde lasagne met groente, gehakt, saus en kaas maar dan koolhydraatbewust, wat wil je nog meer!
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
3 g gedroogde oregano
800 g Italiaanse roerbakgroente fijngesneden (kant en klaar bij AH , bevatten paprika-prei-wortel-courgette en ui)
700 g passata di pomodoro
2 courgettes
125 g mozzarella
1 bakje tuinkers
1 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
3 g gedroogde oregano
800 g Italiaanse roerbakgroente fijngesneden (kant en klaar bij AH , bevatten paprika-prei-wortel-courgette en ui)
700 g passata di pomodoro
2 courgettes
125 g mozzarella
1 bakje tuinkers
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal 20 x 30 cm
Leuke tips
Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1491413
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
ah
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht