Bereidingswijze
Doe de 4 drumsticks in de 500 ML Karnemelk samen met een paar scheutjes zout en peper zet deze in de koelkast tot de volgende dag (Of minimaal een halfuur). Doe de Zout & peper, 1 Theelepel puntje gember ,4 Theelepels Cayennepoeder, 4 Theelepels Gerookte paprika poeder, 3 Theelepels Knoflookpoeder, 300 Gram bloem, 1 Zakje Bakpoeder in een grote kom en meng goed door elkaar en laat ook staan tot de volgende dag (Of minimaal een half uur). Wanneer het kook moment daar is doe de drumsticks in de bak met de bloem en kruiden en schep het er goed overheen en laat staan voor 1 uur minimaal. Tijdens dit uur ga je de saus maken, doe de 500 ML water in een pan samen met de 100 ML azijn en de 170 Gram suiker en breng aan de kook en voeg de daarna de 4 Eetlepels Ketchup, 1 Halve theelepel Vet-Sin, 1 Klein blikje tomatenpuree, 2 Eetlepels Gembersiroop en maak van een laagje water in een beker met 2 eetlepels Maïzena een papje en voeg dit ook toe. Roer de saus door terwijl het koop tot de saus mooi dik word. Wanneer de saus klaar is zet de frituur pan op 170°G. Wanneer de pan warm is doe de drumsticks in de pan en frituur rustig voor 20 Minuten. Wanneer de kip klaar is laat even op keukenpapier bestrooi met een beetje zout laat 2 minuten uitlekken. Leg de kip op een bord en bestrooi de drumsticks met wat van de saus, de sesamzaadjes en wat fijn gehakte bosuitjes. Eetsmakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
1.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Van andere recepten hier en daar geinspireerd om dit gerecht op deze manier te maken met een draai van mijn eigen smaak!
Ingrediënten
4 Goed vlezige kip drumsticks, 500 ML Dikke karnemelk, Zout & peper, 4 Theelepels Cayennepoeder, 4 Theelepels Gerookte paprika poeder, Vet-Sin, 3 Theelepels Knoflookpoeder, 1 Theelepelpuntje gember, 300 Gram bloem, 1 Zakje Bakpoeder. (VOOR DE SAUS) 500 ML Water, 100 ML Azijn, 170 Gram suiker, 4 Eetlepels Ketchup, 1 Klein blikje tomatenpuree, 2 Eetlepels Gembersiroop, Bosuitjes, Sesamzaadjes en Maïzena.
Hulpmiddelen & keukengerei
Frituurpan of pan met een grote laag olie om in te frituren.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Koreaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491411
Homepage ID
3034865
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht