Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte.
Kruid de karbonades met peper en zout en smeer ze aan één zijde in met mosterd.
Strooi beide zijden van de karbonades in met bloem.
Verhit de olie in de koekenpan.
Bak de karbonades aan beide zijden snel rondom bruin.
Haal de karbonades uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
Bak in het overgebleven vet de uien lichtbruin. Bak de appelpartjes even mee.
Blus af met de witte wijn en laat dit op hoge warmtebron even inkoken.
Maak op smaak met de gedroogde tijm en een heel klein beetje kaneel.
Verdeel de appel/ui-massa over de karbonades.
Verdeel de roomboter over de karbonades.
Zet de schaal plm. 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
De karbonades worden snel rondom bruin gebakken en gaan dan met de gebakken uien en appel in een ovenschaal de oven in. Je hebt er dus even geen omkijken naar en je kunt in de tussentijd je andere gerechten maken.
N.B.. Ik heb een hapjespan die ook in de oven kan dus ik heb eerst de karbonade gebakken en daarna de ui/appel-massa en met elkaar weer terug in mijn hapjespan gedaan.
2 schouderkarbonades
Peper, Zout
1 theelepel gedroogde tijm
2 eetlepels mosterd
bloem
2 eetlepels zonnebloemolie
10 gram roomboter
2 flinke uien, in halve schijfjes
½ dl witte wijn
1 grote appel, bijv. Elstar, in smalle partjes
Mespunt kaneel
Koekenpan
ovenschaal
Wij hebben dit gegeten bij een stamppot met rode kool.
Ook lekker bij witlof en spruitjes.