Sappige schouderkarbonade met gebakken uien en appel uit de oven

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/29/2021 - 19:23
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte.
Kruid de karbonades met peper en zout en smeer ze aan één zijde in met mosterd.
Strooi beide zijden van de karbonades in met bloem.

Verhit de olie in de koekenpan.
Bak de karbonades aan beide zijden snel rondom bruin.
Haal de karbonades uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
Bak in het overgebleven vet de uien lichtbruin. Bak de appelpartjes even mee.
Blus af met de witte wijn en laat dit op hoge warmtebron even inkoken.
Maak op smaak met de gedroogde tijm en een heel klein beetje kaneel.

Verdeel de appel/ui-massa over de karbonades.
Verdeel de roomboter over de karbonades.
Zet de schaal plm. 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Afbeelding
Sappige schouderkarbonade met gebakken uien en appel uit de oven
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept

De  karbonades worden snel rondom bruin gebakken en gaan dan met de gebakken uien en appel in een ovenschaal de oven in. Je hebt er dus even geen omkijken naar en je kunt in de tussentijd je andere gerechten maken.
N.B.. Ik heb een hapjespan die ook in de oven kan dus ik heb eerst de karbonade gebakken en daarna de ui/appel-massa en met elkaar weer terug in mijn hapjespan gedaan.

Ingrediënten

2 schouderkarbonades
Peper, Zout
1 theelepel gedroogde tijm
2 eetlepels mosterd
bloem
2 eetlepels zonnebloemolie
10 gram roomboter
2 flinke uien, in halve schijfjes
½ dl witte wijn
1 grote appel, bijv. Elstar, in smalle partjes
Mespunt kaneel

Hulpmiddelen & keukengerei

Koekenpan
ovenschaal

Leuke tips

Wij hebben dit gegeten bij een stamppot met rode kool.
Ook lekker bij witlof en spruitjes.

Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491325
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Histaminevrij
Kippenei eiwitvrij
Koemelkvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers