Bereidingswijze
1. Week de spliterwten volgens de gebruiksaanwijzing
2. Doe de spliterwten, karbonades, laurierblaadjes, 4 takjes selderijblad, bouilliontabletten en 2 liter water in een pan. Breng dit aan de kook en laat het circa 45 minuten op laag vuur koken.
3. Schil intussen de selderijknol en aardappelen en snijd deze in blokjes. Voeg ze na 30 minuten aan de erwten toe.
4. Pel en snipper de uien. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Schrap de wortel en snijd deze in blokjes. Knip de rest van de bleekselderij en peterselie fijn. Snijdt de rookworst in plakjes.
5. Schep het vlees uit de soep en snijd deze in stukjes. Haal de laurierblaadjes, selderij en peterselie uit de soep.
6. Verwarm de vloeibare boter in een pan. Fruit de ui ca. 3 minuten. Roer de prei, wortel, bladselderij, peterselie, rookworst en het vlees door de soep. Voeg water toe als de soep te dik is. Kook nog ca. 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
2. Doe de spliterwten, karbonades, laurierblaadjes, 4 takjes selderijblad, bouilliontabletten en 2 liter water in een pan. Breng dit aan de kook en laat het circa 45 minuten op laag vuur koken.
3. Schil intussen de selderijknol en aardappelen en snijd deze in blokjes. Voeg ze na 30 minuten aan de erwten toe.
4. Pel en snipper de uien. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Schrap de wortel en snijd deze in blokjes. Knip de rest van de bleekselderij en peterselie fijn. Snijdt de rookworst in plakjes.
5. Schep het vlees uit de soep en snijd deze in stukjes. Haal de laurierblaadjes, selderij en peterselie uit de soep.
6. Verwarm de vloeibare boter in een pan. Fruit de ui ca. 3 minuten. Roer de prei, wortel, bladselderij, peterselie, rookworst en het vlees door de soep. Voeg water toe als de soep te dik is. Kook nog ca. 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ouderwets lekker erwtensoep, oftewel, Snert
Ingrediƫnten
- 350 gram Spliterwten
- 400 gram Schouderkarbornades
- 2 Laurierblaadjes
- 8 Takjes bladselderij
- 3 Kruidenbouilliontabletten
- 200 gram Knolselderij
- 2 Aardappelen
- 2 Uien
- 200 gram Prei (gesneden)
- 300 gram Winterpeen (gesneden)
- 5 takjes Peterselie
- 1 Rookworst
- 1 eetlepel vloeibare boter
- Zout
- Peper
- 400 gram Schouderkarbornades
- 2 Laurierblaadjes
- 8 Takjes bladselderij
- 3 Kruidenbouilliontabletten
- 200 gram Knolselderij
- 2 Aardappelen
- 2 Uien
- 200 gram Prei (gesneden)
- 300 gram Winterpeen (gesneden)
- 5 takjes Peterselie
- 1 Rookworst
- 1 eetlepel vloeibare boter
- Zout
- Peper
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491319
Homepage ID
2266327
Teller
0
Bron
Onbekend
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij