Gorgonzola - asperge - kastanjechampignon Pasta

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/28/2021 - 18:15
Bereidingswijze
Zet een ruime pan water op voor de asperges. Voeg zout aan het water toe.

Bak je pijnboompitten in een droge pan bruin.

Snijd de Kastanjechampignons naar gewenste omvang.
Snijd de Pancetta en Ontbijtspek fijn en bak deze samen met de knoflook (ook fijngesneden) in een hapjespan totdat deze bruin en een beetje knapperig is. Ongeveer halverwege bak je de kastanjechampignons mee.

Ondertussen is je water aan het koken en kun je je Asperges blancheren. Let op de grote van de Asperges, wanneer je grote (normale) Asperges gebruikt kun je ze zo'n 2 a 3 minuten blancheren. Wanneer je gebruik maakt van Aspergetips is 1 minuut al voldoende.

LET OP!! bewaar het water waar je de Asperges in hebt geblancheerd om daar je pasta in af te koken.

Ondertussen is je vlees mooi gekleurd en knapperig dus kun je hieraan de room toevoegen, ik ben begonnen met 150ml maar heb later meer toegevoegd. Bekijk later dus of je je pasta nog te droog vind.
Hierin kun je de Gorgonzola laten smelten (doe dit lekker op laag vuur en neem de tijd)

Ondertussen kan je je pasta afkoken.

Voeg als laatst de Asperges toe aan je hapjes pan en laat deze nog 2 minuten meegaren in je saus. Saus afmaken met zout en peper naar smaak. (ik heb enkel een beetje zout gebruikt)

Wanneer je pasta is afgegoten kun je deze in de pan laten zitten en je gorgonzola saus aan je pasta toevoegen.
Kijk hier of je je pasta nog eventueel te droog vindt

Eet Smakelijk!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Recept gevonden en iets aangepast naar wat wij nog thuis hadden liggen.
Ingrediƫnten
300 gram pasta naar keuze
400 gram groene aspergetips (deze zijn aardig aan de prijs en kunnen natuurlijk ook eventueel vervangen worden door normale groene asperges.)
200 gram (milde) Gorgonzola
200 gram Pancetta
200 gram Ontbijtspek
150 - 200 ml Room
5 Grote kastanje champignons
1 Handje vol pijnboompitten
2 Knoflookteentjes
2 eetlepels olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Vergiet, Schuimspaan, hapjespan of grote koekenpan
Leuke tips
In het originele recept zat er 1 hele courgette in in plaats van de asperges en kastanje champignons.
Ook lekker!!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491311
Homepage ID
3027439
Teller
0
Bron
Boodschappen.nl
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ThePancake