Bereidingswijze
Maak de shiitake schoon, verwijder de steeltjes en snij de paddenstoelen in reepjes.
Smelt de boter in een pan en bak hierin de reepjes paddenstoelen een paar minuten.
Voeg de bloem hieraan toe en roer alles goed door. Laat de bloem met de paddenstoelen een paar minuten garen.
Voeg de gevogeltefond en de slagroom hieraan toe en breng de soep aan de kook.
Laat de soep plm. 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
Roer de fijn geraspte Parmezaanse kaas door de soep.
Maak de soep op smaak met de sojasaus, cognac of vieux en peper.
Proef of er eventueel nog zout aan de soep moet worden toegevoegd.
Garneer de soep met gehakte peterselie.
Smelt de boter in een pan en bak hierin de reepjes paddenstoelen een paar minuten.
Voeg de bloem hieraan toe en roer alles goed door. Laat de bloem met de paddenstoelen een paar minuten garen.
Voeg de gevogeltefond en de slagroom hieraan toe en breng de soep aan de kook.
Laat de soep plm. 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
Roer de fijn geraspte Parmezaanse kaas door de soep.
Maak de soep op smaak met de sojasaus, cognac of vieux en peper.
Proef of er eventueel nog zout aan de soep moet worden toegevoegd.
Garneer de soep met gehakte peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze feestelijke soep is gevuld met licht gebakken shiitake paddenstoelen en op smaak gebracht met lichte sojasaus en Parmezaanse kaas. Ik heb er nog een beetje cognac aan toegevoegd. Heerlijk.Vegetariƫrs gebruiken groentebouillon in plaats van gevogeltefond.
Ingrediƫnten
150 gam shiitake
20 gram roomboter
1 afgestreken eetlepel bloem
1 pot gevogeltefond
200 ml slagroom
25 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
3 eetlepels sojasaus Chinese of Japanse
(1 eetlepel vieux of cognac) optioneel
peper
gehakte peterselie
20 gram roomboter
1 afgestreken eetlepel bloem
1 pot gevogeltefond
200 ml slagroom
25 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
3 eetlepels sojasaus Chinese of Japanse
(1 eetlepel vieux of cognac) optioneel
peper
gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan
Leuke tips
Serveer de soep in kleine kopjes vooraf bij een lekker dineetje.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1491297
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij