Mijn Beef Wellington

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/19/2021 - 12:11
Bereidingswijze
Leg de ossenhaas een uur voor het bereiden buiten de koelkast. Wrijf de ossenhaas in een beetje olijfolie met wat peper en zouten en een mix van uien ( 100 gram) rozemarijn (100 gram) eetlepel port en rode wijn.
Braad de Ossenhaas aan in een braadpan ( circa 4 min per zijde)
De buitenzijde van de ossenhaas is dan mooi dichtgeschroeid. Haal hem er uit en leg dit te ruste
- Snij de uien in halve ringen, - Snij de bos & kastanje paddenstoelen klein, - Snij de Selderij klein en was de kippenlever ( ik kruid dit met een beetje kippenkruiden)
Doe nu de uien ( 200 gr), paddenstoelen ( 159 en 200 gr) met de selderij ( 1 stengel) en de kippenlever ( Rozemarijn 75 gr) in de braadpan waar de ossenhaas uit komt bak dit lekker aan. Leg dit ook te ruste. pak de bladerdeeg rol het uit ( ik strooi er altijd een beetje bloem op tegen het plakken) strooi de garnering uit over de bladerdeeg en laat ongeveer 6 cm ruimte rondom. smeer deze buitenkant in met opgeklopt eigeel. rondom. strooi nu de beschuit kruimels er over leg de ossen haas er op. Rol deze op en knijp de buitenzijde van bladerdeeg dicht. Smeer het bladerdeeg met het overgebleven ei in. Leg het op de ovenplaat. zetten dit ongeveer 10 min op het gas zodat de onderzijde krokant wordt. De oven is voor verwarmt op 150 graden. Verhoogd dit naar 210 graden en leg plaats het in de oven voor ongeveer 50 min

Voor de Jus
Ik gebruik nogmaals de reeds gebruikte braadpan
De de rest van de uien paddenstoelen er in met wat rozemarijn in de braadpan en bak dit aan. doe de cranberry er bij en blus dit af met de rode wijn en port. Haal dit door de blender en dan door de zeef, je heb hiermee een volle jus.
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb dit vaak gemaakt van anderen. Dit is mijn versie geworden
Ingrediƫnten
Ossenhaas 1000 gram
Peterselie
Bospaddenstoelen ( mix van 350 gram)
Kastanje paddenstoelen ( 250 gram)
Uilen ( 2x grote, 400 gram)
Selderij 2 stengels
Port rode 250 ml
Rode wijn 200 ml)
Rozemarijn (20 gram)
Peper/Zout
Bladerdeeg ( groot pak)
ei
Beschuit kruimels
Kippenlever ( 200 gram)
cranberry ( 75 gr)
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan
Ovenschaal
Deegroller
Blender
Kwast
Fijn zeef
Leuke tips
Groente er bij zijn Spruitjes met gekookte aardappels of Rode kool met appeltjes met gekookte aardappels ( vastkokers)
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491197
Homepage ID
2808759
Teller
0
Bron
Jamie oliver
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
RGvMalsen