Bereidingswijze
Slow cooker
Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en de bloem. Meng het vlees goed door elkaar.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in gedeelten lichtbruin. Voeg aan het einde van de baktijd de roomboter toe. Dit geeft een wat rijkere smaak.**
Schep het vlees in de slow cooker.
Fruit in dezelfde koekenpan de ui en de knoflook glazig. Bak de laurierblaadjes ook even mee, dat geeft een lekkerder smaak.
Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en bak plm. 3 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree en de tijm toe en bak ook dit nog heel even mee.
Blus af met de Guinness en 100 ml runderfond
Breng zachtjes aan de kook.
Giet de inhoud van de koekenpan over het vlees in de slow cooker.
Laat het vlees plm. 6 tot 7 uur stoven op low tot het vlees heerlijk zacht is.
Pan:
Vanaf ** het vlees even apart zetten.
Verder zie hieronder.
Fruit in het overgebleven bakvet van het vlees de ui, knoflook en laurierblaadjes een paar minuten.
Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en bak even mee.
Voeg de tomatenpuree en de tijm toe en bak ook even mee.
Giet de Guinness en in dit geval 200 ml runderbouillon erbij en breng alles zachtjes aan de kook. Schep het vlees erbij en roer goed door elkaar. Laat het vlees plm. 2 ½ tot 3 uur zachtjes stoven tot het vlees zacht is.
Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en de bloem. Meng het vlees goed door elkaar.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in gedeelten lichtbruin. Voeg aan het einde van de baktijd de roomboter toe. Dit geeft een wat rijkere smaak.**
Schep het vlees in de slow cooker.
Fruit in dezelfde koekenpan de ui en de knoflook glazig. Bak de laurierblaadjes ook even mee, dat geeft een lekkerder smaak.
Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en bak plm. 3 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree en de tijm toe en bak ook dit nog heel even mee.
Blus af met de Guinness en 100 ml runderfond
Breng zachtjes aan de kook.
Giet de inhoud van de koekenpan over het vlees in de slow cooker.
Laat het vlees plm. 6 tot 7 uur stoven op low tot het vlees heerlijk zacht is.
Pan:
Vanaf ** het vlees even apart zetten.
Verder zie hieronder.
Fruit in het overgebleven bakvet van het vlees de ui, knoflook en laurierblaadjes een paar minuten.
Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en bak even mee.
Voeg de tomatenpuree en de tijm toe en bak ook even mee.
Giet de Guinness en in dit geval 200 ml runderbouillon erbij en breng alles zachtjes aan de kook. Schep het vlees erbij en roer goed door elkaar. Laat het vlees plm. 2 ½ tot 3 uur zachtjes stoven tot het vlees zacht is.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit verrukkelijke stoofpotje bestaat uit lekker mals rundlvlees met een beetje groenten die een heerlijke smaak geven aan de stoofpot. De Guinness is erg lekker in de stoofpot. Ik hou zelf niet van bier en was bang dat dit een bittere smaak zou geven maar het tegendeel is waar. De alcohol is inmiddels verdwenen in de stoofpot. Ik kwam dit recept tegen op internet. Heb het een heel klein beetje aangepast. Het was verrukkelijk
Ingrediënten
800 gram riblappen in grove stukken gesneden
3 eetlepels zonnebloemolie
330 ml Guinness bier (blikje)
100 ml runderfond
2 kleine winterpenen, schoongemaakt in halve plakjes
1 stengel bleekselderij, geschild in dunne plakjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 laurierblaadjes
1 ½ eetlepel tomatenpuree
2 theelepels gedroogde tijm
2 eetlepels bloem
Versgemalen zout en peper
Vers gehakte peterselie
10 gram roomboter
3 eetlepels zonnebloemolie
330 ml Guinness bier (blikje)
100 ml runderfond
2 kleine winterpenen, schoongemaakt in halve plakjes
1 stengel bleekselderij, geschild in dunne plakjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 laurierblaadjes
1 ½ eetlepel tomatenpuree
2 theelepels gedroogde tijm
2 eetlepels bloem
Versgemalen zout en peper
Vers gehakte peterselie
10 gram roomboter
Hulpmiddelen & keukengerei
Slowcooker of braadpan
Leuke tips
Lekker met aardappelpuree en bijvoorbeeld sperziebonen.
Van het overgebleven rundvlees heb ik nog een Cottage Pie gemaakt, zie:
https://www.smulweb.nl/recepten/1491505/Cottage-pie-met-rundvlees
Van het overgebleven rundvlees heb ik nog een Cottage Pie gemaakt, zie:
https://www.smulweb.nl/recepten/1491505/Cottage-pie-met-rundvlees
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491181
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
Https://marielleindekeuken.nl/2019/09/09/iers-stoofvlees-guinness/ (beetje aangepast)
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij