Andijvie-pastinaak-stamppot met goulash-ballen......

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/15/2021 - 19:46
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Boen de pastinaken goed schoon en snij in stukken.

Meng het gehakt met ei, 1 tl paprikapoeder peper en zout naar smaak en het paneermeel.

Draai er met vochtige handen ballen van gelijke grootte van. Leg ze een kwartiertje in de koelkast om op te stijven.

Smelt de boter en bak de ballen rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
Fruit de ui, knoflook en de karwijzaadjes 1 minuut. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze 2 minuten mee. Dan gaat de tomatenpuree, bloem, de rest van de milde paprikapoeder en de bouillon erbij. Bak 1 minuut. Roer dan totdat een gladde saus is verkregen. Voeg de ballen toe. Deksel op de pan en circa 30 minuten garen. Dit is uiteraard afhankelijk van hoe groot de ballen zijn.

Kook ondertussen de pastinaak met de aardappelen gaar. Giet ze af en vang wat kookvocht op.

Stamp met crème fraîche peper en zout en eventueel wat opgevangen vocht tot een smeuïge puree. Roer er de andijvie en 3/4 deel van de peterselie door.


Serveer de stamppot op voorverwarmde borden en leg er de ballen met de saus bovenop en garneer met het laatste beetje peterselie.
Afbeelding
Andijvie-pastinaak-stamppot met goulash-ballen......
Andijvie-pastinaak-stamppot met goulash-ballen......
Andijvie-pastinaak-stamppot met goulash-ballen......
Andijvie-pastinaak-stamppot met goulash-ballen......
Andijvie-pastinaak-stamppot met goulash-ballen......
Andijvie-pastinaak-stamppot met goulash-ballen......
Andijvie-pastinaak-stamppot met goulash-ballen......
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker anders een pastinaakstamppot met wat rauwe andijvie. Heerlijk in combinatie met de goulashgehaktballen en smakelijke saus.
Ingrediënten
250 gram rundergehakt

1 ei

2 eetlepels paneermeel

2 theelepels mild paprikapoeder

1 ui in halve ringen

2 tenen knoflook gesnipperd

1 /2 groene paprika in reepjes
350 gram kruimige aardappelen

350 gram pastinaken

25 gram roomboter

1 /2 theelepel karwijzaad

1/2 blikje tomatenpuree

1/2 eetlepel bloem

175 ml vleesbouillon (van tablet)

6 takjes peterselie gesnipperd

200 gram gesneden andijvie

half bekertje crème fraîche
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, hapjespan en pan
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491167
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Uit de regiokrant Janneke Philippi eigen tekst en foto's. Iets aangepast naar smaak.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47