Bereidingswijze
Wikkel de tofu in 3 lagen keukenpapier, leg op een bord en zet daar iets zwaars op (bijvoorbeeld een braadpan). Laat de tofu uitlekken.
Snijd intussen de champignons in kwarten. Verhit de olie in een wok en bak de champignons 8-10 min. Schep regelmatig om. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook in 5 min. beetgaar.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de curry toe aan de champignons en bak 1 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk er de kokosmelk en vissaus bij en roer glad. Giet de sperziebonen af en laat uitlekken.
Haal de tofu uit het keukenpapier en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. Voeg de tofu met de sperziebonen toe en verwarm 3-5 min. mee. Hak intussen de koriander grof.
Verdeel de rijst over 4 diepe borden of kommen en schep er de sperziebonencurry bij. Garneer met de koriander.
Snijd intussen de champignons in kwarten. Verhit de olie in een wok en bak de champignons 8-10 min. Schep regelmatig om. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook in 5 min. beetgaar.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de curry toe aan de champignons en bak 1 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk er de kokosmelk en vissaus bij en roer glad. Giet de sperziebonen af en laat uitlekken.
Haal de tofu uit het keukenpapier en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. Voeg de tofu met de sperziebonen toe en verwarm 3-5 min. mee. Hak intussen de koriander grof.
Verdeel de rijst over 4 diepe borden of kommen en schep er de sperziebonencurry bij. Garneer met de koriander.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nog een dagje zonder vlees? Ga dan voor deze kruidige curry met lekker veel groente.
Ingrediƫnten
250 g biologische tofu
400 g kastanjechampignons
2 el zonnebloemolie
500 g sperziebonen
300 g basmatirijst
70 g Thaise rode curry
1 el tarwebloem
600 ml kokosmelk (3 pakjes Ć 200 ml)
2 el vissaus
15 g koriander
400 g kastanjechampignons
2 el zonnebloemolie
500 g sperziebonen
300 g basmatirijst
70 g Thaise rode curry
1 el tarwebloem
600 ml kokosmelk (3 pakjes Ć 200 ml)
2 el vissaus
15 g koriander
Hulpmiddelen & keukengerei
1 keukenpapier
Leuke tips
Tip! Breng de curry op smaak met 1 el limoensap en/of 1 el gembersiroop.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491163
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch