Knapperige tortilla's met maisdip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/15/2021 - 12:06
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het gehakt in een kom en voeg de Mexicaanse roerbakmix toe. Breng op smaak en meng goed door.
Verdeel het mengsel over de helft van elke tortilla, leg er een plakje cheddar op en vouw dubbel. Maak er zo nog 7. Verdeel de tortilla's over de bakplaat en bestrijk met 2 el zonnebloemolie. Bak de tortilla's 10 min. in de oven.
Verwarm intussen de smeerkaas in een pan. Giet de maïs af, roer door de smeerkaas en warm 3 min. mee.
Haal de tortilla's na 10 min. uit de oven. Keer ze voorzichtig en bak in nog 5-8 min. knapperig. Leg op elk bord 2 tortilla's en serveer met de maïsdip in een bakje.
Afbeelding
Knapperige tortilla's met maisdip
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een Mexicaans feestje op je bord, waar je slechts één pan en een oven voor nodig hebt.
Ingrediënten
300 g rundergehakt
400 g Mexicaanse roerbakmix
8 tortilla's naturel
150 g plakjes kaas met cheddar
2 el zonnebloemolie
200 g sambalsmeerkaas 48+
300 g maïs
Hulpmiddelen & keukengerei
1 bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491157
Homepage ID
2796575
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
jumbosupermarkten