Gebakken spinazie met paddenstoelen en kipschnitzel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/15/2021 - 12:02
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de knolselderij. Snijd de knolselderij in even grote blokjes als de aardappelblokjes.
Verdeel de knolselderij over de bakplaat en besprenkel met 2 el olie en versgemalen peper. Rooster de knolselderij in de oven in ca. 18 min. gaar. Snijd de champignons in kwarten. Voeg na 5 min. de aardappelblokjes toe aan de blokjes knolselderij, schep om en zet terug in de oven.
Verhit in een wok of hapjespan 2 el olie en bak de champignons rondom aan.
Pers de knoflook boven de champignons. Voeg de spinazie in 2 porties toe aan de champignons en laat al omscheppend in 3-4 min. slinken.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van een ½ citroen boven de spinazie, pers daarna de ½ citroen uit boven een kommetje. Breng de spinazie op smaak met citroensap en versgemalen peper.
Verdeel de aardappel- en knolselderijblokjes over 4 borden. Schep er de spinazie bij. Snijd een ½ citroen in parten en de kipschnitzels in brede repen en verdeel over de borden.
Afbeelding
Gebakken spinazie met paddenstoelen en kipschnitzel
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aardappel, vlees en groente, oftewel een AVG, is altijd oké! Ontdek vandaag weer een lekkere nieuwe combi.
Ingrediënten
1 knolselderij
6 el olijfolie
600 g aardappelblokjes
4 kipschnitzels
1 knoflook
400 g gewassen spinazie
1 citroen
250 g champignons
Hulpmiddelen & keukengerei
1 bakpapier
1 knoflookpers
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491155
Homepage ID
2796575
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
jumbosupermarkten