Bereidingswijze
-Verhit de olie op middelhoog vuur in een zware gietijzeren braadpan of een braadpan (u moet deze zowel op de kookplaat als in de oven kunnen gebruiken en er moet een deksel op). brede, ondiepe koekenpan of braadpan, gebruik een gewone - het duurt alleen langer voordat de sappen zijn ingekookt).
-Voeg de uien toe en kook ongeveer 8 minuten of tot ze lichtbruin zijn, verwijder en zet opzij.
-Roer het vlees door de 3 el bloem en breng op smaak met peper en zout. Voeg in porties toe aan de pan en bak bruin.
-Als alles bruin is, voeg je de uien, het bier en de Smoky BBQ Sauce toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en dek af met een deksel. Laat 2 1/2 uur sudderen of tot het vlees zacht is. Verwijder het deksel gedurende de laatste 30 minuten.
-Verwarm de oven voor op 220C / 180C hetelucht / gasstand 6.
-Als het rundvlees gaar is, meng je in een aparte kom de bloem, polenta, natriumbicarbonaat, zout en suiker. Maak een kuiltje in het midden en ei van de karnemelk, het ei en 4 el water.
-Vouw met een metalen lepel tot alles goed gemengd is om de maïsbroodmix te maken. Lepel over het vlees - maak je geen zorgen, het lijkt alsof het in de saus zakt, het zal nog steeds rijzen.
-Zet de taart in de oven en bak ongeveer 25 minuten of tot de maisbrood goudbruin en gaar is.
Serveer met salade of beboterde groenten en geniet ervan!
-Voeg de uien toe en kook ongeveer 8 minuten of tot ze lichtbruin zijn, verwijder en zet opzij.
-Roer het vlees door de 3 el bloem en breng op smaak met peper en zout. Voeg in porties toe aan de pan en bak bruin.
-Als alles bruin is, voeg je de uien, het bier en de Smoky BBQ Sauce toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en dek af met een deksel. Laat 2 1/2 uur sudderen of tot het vlees zacht is. Verwijder het deksel gedurende de laatste 30 minuten.
-Verwarm de oven voor op 220C / 180C hetelucht / gasstand 6.
-Als het rundvlees gaar is, meng je in een aparte kom de bloem, polenta, natriumbicarbonaat, zout en suiker. Maak een kuiltje in het midden en ei van de karnemelk, het ei en 4 el water.
-Vouw met een metalen lepel tot alles goed gemengd is om de maïsbroodmix te maken. Lepel over het vlees - maak je geen zorgen, het lijkt alsof het in de saus zakt, het zal nog steeds rijzen.
-Zet de taart in de oven en bak ongeveer 25 minuten of tot de maisbrood goudbruin en gaar is.
Serveer met salade of beboterde groenten en geniet ervan!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk winters ovengerecht
Ingrediënten
2 el frituurolie (bijv. plantaardige olie, koudgeperste koolzaadolie, enz.)
3 middelgrote uien, grof gehakt
1.25 kg rundstoofvlees, in gelijke stukken gesneden
170 g bloem + 3 el
350 ml runderbouillon
200 ml bruin bier
220ml zakje Smoky BBQ Sauce ( of kant onklare gerookte bbq saus)
150 g fijne polenta
1 tl natriumbicarbonaat
1 tl zout
2 tl suiker
30 cl karnemelk
1 groot ei
Salade of groenten om te serveren
Zout & peper naar smaak
3 middelgrote uien, grof gehakt
1.25 kg rundstoofvlees, in gelijke stukken gesneden
170 g bloem + 3 el
350 ml runderbouillon
200 ml bruin bier
220ml zakje Smoky BBQ Sauce ( of kant onklare gerookte bbq saus)
150 g fijne polenta
1 tl natriumbicarbonaat
1 tl zout
2 tl suiker
30 cl karnemelk
1 groot ei
Salade of groenten om te serveren
Zout & peper naar smaak
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491145
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Keejays
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht