Zoetzure konijnenstoof met winterpeen en knolselderij.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/14/2021 - 17:02
Bereidingswijze
Dep de bouten goed droog een bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Leg de bouten in een grote kom met de jeneverbessen, laurier, kruidnagel , de helft van de peterselie, wortel en blokjes knolselderij en schep door elkaar. Meng de azijn met het water en overgiet er de ingrediënten mee. Zet minimaal 12 uur afgedekt in de koelkast.



Na 12 uur de bouten uit de marinade halen MARINADE BEWAREN ! Goed droogdeppen en in hete boter lichtbruin bakken. Voeg de marinade met de groente toe aan de bouten en stoof ze circa 60 minuten zachtjes met het deksel op de pan.

Voeg dan de zilveruitjes met wat sap, de stroop en de blokjes peperkoek toe en roer goed door totdat de peperkoek "gesmolten "is.

Deksel op de pan en nogmaals 30 minuten stoven. Eventueel het laatste kwartiertje zonder deksel om de saus te laten indikken. ( Binden met wat maizena kan uiteraard ook.

PROEF de saus en voeg wat basterdsuiker toe mocht je de stoof wat aan de zure kant vinden.

Serveer de bouten met wat saus en wat gesnipperde peterselie. Serveer de rest van da saus er apart bij.

Afbeelding
Zoetzure konijnenstoof met winterpeen en knolselderij.
Zoetzure konijnenstoof met winterpeen en knolselderij.
Zoetzure konijnenstoof met winterpeen en knolselderij.
Zoetzure konijnenstoof met winterpeen en knolselderij.
Zoetzure konijnenstoof met winterpeen en knolselderij.
Zoetzure konijnenstoof met winterpeen en knolselderij.
Zoetzure konijnenstoof met winterpeen en knolselderij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een fantastisch gerecht en de saus is verrukkelijk. Ik heb deze bouten beschreven voor 4 en gemaakt voor 2 personen. Qua peen, ui en knolselderij heb ik zelfs iets meer gebruikt voor ons tweetjes.  Proef de saus en voeg zo nodig naar smaak wat basterdsuiker toe.
Ingrediënten
ca. 1 kg ( Buytenlust )konijnen achterbouten
1 ui, in halve ringen
1 winterwortel, in plakjes
¼ knolselderij, in blokjes
6 takjes peterselie, fijngehakt
3 laurierblaadjes
4 kruidnagels
4 jeneverbessen
400 ml (witte wijn)azijn
150 ml water
50 gram boter
2 eetlepels appelstroop
4 plakjes peperkoek, in stukken
1 pot zoetzure zilveruitjes à 320 gram( wat minder genomen)
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
pan, snijplank en mes
Leuke tips
Lekker met puree of gekookte aardappeltjes met de rest van de heerlijke saus.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491141
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Proef het Zuiden eigen tekst en foto's en aanpassing.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47