Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de friet over de bakplaat. Besprenkel met 1 el olie, schep om en bak in 30 min. knapperig in de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Snijd de rode uien in zo dun mogelijke halve ringen. Verhit 1 el olie in een pan en bak de ui 3 min. Roer er 2 el suiker en 2 el azijn door. Blus af met een scheutje water en stoof 15 min. zonder deksel op laag vuur. Schep regelmatig om.
Breng de rest van de azijn en 100 ml water in een steelpan tegen de kook aan. Voeg de rest van de suiker toe en laat al roerend oplossen. Snijd de paprika's in reepjes en doe in een kom. Schenk er het zoetzuur over en laat staan tot gebruik.
Doe het gehakt in een kom. Breng op smaak en kneed door. Vorm van het gehakt 4 ballen. Leg elke bal tussen een stuk vershoudfolie en druk met de onderkant van een bord plat zo plat mogelijk. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de burgers in 5 min. rondom gaar.
Snijd intussen de hamburgerbroodjes open. Smeer de snijkanten in met de rest van de olie en bak de broodjes in 6 min. knapperig in de oven. Leg de cheddar op de burgers en zet het vuur uit.
Verdeel over de onderkant van de broodjes wat uienchutney en leg er de burgers op. Dek af met de bovenkant van het brood. Leg op elk bord een burger. Serveer met de friet, de rest van de chutney en zoetzure paprika.
Verdeel de friet over de bakplaat. Besprenkel met 1 el olie, schep om en bak in 30 min. knapperig in de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Snijd de rode uien in zo dun mogelijke halve ringen. Verhit 1 el olie in een pan en bak de ui 3 min. Roer er 2 el suiker en 2 el azijn door. Blus af met een scheutje water en stoof 15 min. zonder deksel op laag vuur. Schep regelmatig om.
Breng de rest van de azijn en 100 ml water in een steelpan tegen de kook aan. Voeg de rest van de suiker toe en laat al roerend oplossen. Snijd de paprika's in reepjes en doe in een kom. Schenk er het zoetzuur over en laat staan tot gebruik.
Doe het gehakt in een kom. Breng op smaak en kneed door. Vorm van het gehakt 4 ballen. Leg elke bal tussen een stuk vershoudfolie en druk met de onderkant van een bord plat zo plat mogelijk. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de burgers in 5 min. rondom gaar.
Snijd intussen de hamburgerbroodjes open. Smeer de snijkanten in met de rest van de olie en bak de broodjes in 6 min. knapperig in de oven. Leg de cheddar op de burgers en zet het vuur uit.
Verdeel over de onderkant van de broodjes wat uienchutney en leg er de burgers op. Dek af met de bovenkant van het brood. Leg op elk bord een burger. Serveer met de friet, de rest van de chutney en zoetzure paprika.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tijd voor een makkelijke feestmaal: broodje hamburger!
Ingrediƫnten
1 kg verse friet voorgebakken
6 el zonnebloemolie
5 rode uien
4 l basterdsuiker
100 ml azijn
1 paprikamix (3 stuks)
300 g gemengd gehakt rund & varken
4 hamburgerbroodjes
4 plakjes kaas met cheddar
6 el zonnebloemolie
5 rode uien
4 l basterdsuiker
100 ml azijn
1 paprikamix (3 stuks)
300 g gemengd gehakt rund & varken
4 hamburgerbroodjes
4 plakjes kaas met cheddar
Hulpmiddelen & keukengerei
1 bakpapier
1 vershoudfolie
1 vershoudfolie
Leuke tips
Tip! gebruik eventueel rodewijnazijn of balsamicoazijn in plaats van gewone azijn.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491139
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht