Bereidingswijze
Snijd de saucijzen open, verwijder het vel en breek het vlees in kleine stukjes. Verhit 2 el olie in een wok en bak het vlees in 10 min. knapperig. Snijd de bosuitjes in dunne schuine ringetjes en houd apart.
Verhit 4 el olie in een ruime koekenpan en bak 4 spiegeleieren. Schep tijdens het bakken de hete olie over het ei zodat het rondom knapperig wordt. Breek intussen de noodles in grove stukken en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Schep het vlees met de schuimspaan uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak in het bakvet de Chinese wokgroente met de helft van de bosui in 5 min. beetgaar.
Giet de noodles af en spoel kort onder koud stromend water. Schep de noodles met het vlees door de groente. Schenk er de ketjap bij en roerbak 1 min. op hoog vuur. Verdeel de roerbak over 4 borden. Leg er het knapperige eitje op en garneer met de rest van de bosui.
Verhit 4 el olie in een ruime koekenpan en bak 4 spiegeleieren. Schep tijdens het bakken de hete olie over het ei zodat het rondom knapperig wordt. Breek intussen de noodles in grove stukken en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Schep het vlees met de schuimspaan uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak in het bakvet de Chinese wokgroente met de helft van de bosui in 5 min. beetgaar.
Giet de noodles af en spoel kort onder koud stromend water. Schep de noodles met het vlees door de groente. Schenk er de ketjap bij en roerbak 1 min. op hoog vuur. Verdeel de roerbak over 4 borden. Leg er het knapperige eitje op en garneer met de rest van de bosui.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een supersnel, licht & smakelijk gerecht op het menu. Met een oosters tintje. Mmmm...
Ingrediƫnten
5 varkenssaucijzen
6 el zonnebloemolie
1 bos bosuitjes
248 g woknoodles
800 g Chinese wokgroente (2 zakken Ć 400 g)
4 el ketjap asin
4 eieren
6 el zonnebloemolie
1 bos bosuitjes
248 g woknoodles
800 g Chinese wokgroente (2 zakken Ć 400 g)
4 el ketjap asin
4 eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
1 keukenpapier
1 schuimspaan
1 schuimspaan
Leuke tips
Tip! Lekker met gebakken uitjes en sambal.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491135
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht