Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de couscous in een ruime kom. Schenk er 150 ml kokend water over, dek af en laat 5 min. staan. Giet intussen de kikkererwten af en doe in de hakmolen. Snipper 1 ui en voeg samen met 1 teen knoflook toe. Voeg het paprikapoeder en 1 el olie toe. Breng op smaak en maal fijn.
Roer de couscous los met een vork en meng met je handen het kikkererwtenmengsel er stevig doorheen. Rol van het mengsel ca. 20 balletjes. Verdeel over de bakplaat. Bak de balletjes in 20 min. in de oven gaar.
Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de rest van de knoflook fijn. Snipper de andere ui. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes, houd apart en snijd de steeltjes fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook met de ui en basilicumsteeltjes 3 min. op laag vuur. Schenk er de tomatenblokjes bij en kook 5 min. zonder deksel op laag vuur.
Houd een paar blaadjes basilicum apart ter garnering, hak de rest grof en roer door de tomatensaus. Breng de saus op smaak. Giet de spaghetti af, doe terug in de pan en schep er de helft van de saus door. Schep de balletjes voorzichtig door de rest van de saus. Verdeel de pasta over 4 borden, schep er de balletjes op en garneer met de apart gehouden basilicum.
Doe de couscous in een ruime kom. Schenk er 150 ml kokend water over, dek af en laat 5 min. staan. Giet intussen de kikkererwten af en doe in de hakmolen. Snipper 1 ui en voeg samen met 1 teen knoflook toe. Voeg het paprikapoeder en 1 el olie toe. Breng op smaak en maal fijn.
Roer de couscous los met een vork en meng met je handen het kikkererwtenmengsel er stevig doorheen. Rol van het mengsel ca. 20 balletjes. Verdeel over de bakplaat. Bak de balletjes in 20 min. in de oven gaar.
Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de rest van de knoflook fijn. Snipper de andere ui. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes, houd apart en snijd de steeltjes fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook met de ui en basilicumsteeltjes 3 min. op laag vuur. Schenk er de tomatenblokjes bij en kook 5 min. zonder deksel op laag vuur.
Houd een paar blaadjes basilicum apart ter garnering, hak de rest grof en roer door de tomatensaus. Breng de saus op smaak. Giet de spaghetti af, doe terug in de pan en schep er de helft van de saus door. Schep de balletjes voorzichtig door de rest van de saus. Verdeel de pasta over 4 borden, schep er de balletjes op en garneer met de apart gehouden basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vandaag koken we niet alleen zonder vlees, maar zelfs helemaal zonder dierlijke producten!
Ingrediënten
140 g durum couscous volkoren
410 g kikkererwten
2 rode uien
2 tenen knoflook
2 tl (gerookte) paprikapoeder
3 el olijfolie
300 g volkorenspaghetti
20 g basilicum
800 g tomatenblokjes (2 blikken à 400 g)
410 g kikkererwten
2 rode uien
2 tenen knoflook
2 tl (gerookte) paprikapoeder
3 el olijfolie
300 g volkorenspaghetti
20 g basilicum
800 g tomatenblokjes (2 blikken à 400 g)
Hulpmiddelen & keukengerei
1 bakpapier
1 staafmixer met hakmolen
1 staafmixer met hakmolen
Leuke tips
Tip! voeg 2 teentjes knoflook en een fijngesneden rode peper toe aan de saus voor wat meer pit.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491133
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij