Bereidingswijze
Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan. Fruit 2 el cajunkruiden 1 min. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof 15 min. zonder deksel. Verwarm de ovengrill voor. Snijd de uien in ringen. Meng de bloem, het ei en 150 ml koud water tot een glad beslag. Breng op smaak met de rest van de canjunkruiden.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een ruime pan of verhit een frituurpan tot 180 °C. Haal de uienringen door het beslag, laat uitlekken en frituur in delen per portie in 3-5 min. rondom krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd intussen de witte puntjes open, leg met de snijkant naar boven op een bakplaat en gril 3 min. in de oven.
Schep de gehaktstoof op de broodjes, verdeel er de sla over en leg er wat krokante uienringen op. Serveer met de rest van de uienringen.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een ruime pan of verhit een frituurpan tot 180 °C. Haal de uienringen door het beslag, laat uitlekken en frituur in delen per portie in 3-5 min. rondom krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd intussen de witte puntjes open, leg met de snijkant naar boven op een bakplaat en gril 3 min. in de oven.
Schep de gehaktstoof op de broodjes, verdeel er de sla over en leg er wat krokante uienringen op. Serveer met de rest van de uienringen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vandaag gaan we voor een makkelijk en lekker gerecht: broodje gehakt met uienringen.
Ingrediënten
1 l zonnebloemolie
3 el cajunkruiden
300 g (biologisch) rundergehakt
800 g tomatenblokjes (2 blikken a 400 g)
2 grote uien
150 g bloem
8 witte puntjes
200 g gesneden ijsbergsla
1 scharrelei
3 el cajunkruiden
300 g (biologisch) rundergehakt
800 g tomatenblokjes (2 blikken a 400 g)
2 grote uien
150 g bloem
8 witte puntjes
200 g gesneden ijsbergsla
1 scharrelei
Hulpmiddelen & keukengerei
1 keukenpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491131
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht