Bereidingswijze
Kook de pompoenblokjes in 8 min. gaar. Snipper de ui en snijd het spek in stukjes van 2 cm. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg het spek toe en bak in 8-10 min. knapperig.
Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Klop 3 el olie met 1 el citroensap en de citroenrasp tot een dressing. Breng op smaak. Snijd de knoflook fijn en bak de laatste 2 min. mee met het spek.
Houd wat kookvocht van de pompoenblokjes apart, giet ze af en doe terug in de pan. Pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met citroensap en peper. Schep de geraspte kaas en 2/3 van het spek met de ui en knoflook door de pompoenpuree. Giet de spaghetti af en schep door de saus.
Verdeel de rucola over een schaal en besprenkel met de citroendressing. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de rest van het spek. Serveer met de salade.
Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Klop 3 el olie met 1 el citroensap en de citroenrasp tot een dressing. Breng op smaak. Snijd de knoflook fijn en bak de laatste 2 min. mee met het spek.
Houd wat kookvocht van de pompoenblokjes apart, giet ze af en doe terug in de pan. Pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met citroensap en peper. Schep de geraspte kaas en 2/3 van het spek met de ui en knoflook door de pompoenpuree. Giet de spaghetti af en schep door de saus.
Verdeel de rucola over een schaal en besprenkel met de citroendressing. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de rest van het spek. Serveer met de salade.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op zoek naar een lekker recept? Maak Spaghetti met pompoen en spek. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.
Ingrediƫnten
800 g pompoenblokjes (2 zakken Ć 400 g)
1 ui
150 g ontbijtspek
5 el olijfolie
300 g spaghetti
80 g oude kaas (stuk)
1 citroen
2 tenen knoflook
85 g rucola
1 ui
150 g ontbijtspek
5 el olijfolie
300 g spaghetti
80 g oude kaas (stuk)
1 citroen
2 tenen knoflook
85 g rucola
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491127
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht