Bereidingswijze
Spoel de sushirijst tot het water helder is. Breng op middelhoog vuur de sushirijst met 700 ml water aan de kook in een pan met het deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat nog 10 min. zachtjes doorkoken. Zet het vuur uit en laat de rijst staan tot gebruik.
Breng een pan water aan de kook voor de groenten. Verwarm in een steelpan de rijstazijn met de suiker en 1 tl zout al roerend tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit, voeg de wortel toe en schep om.
Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar in het kokende water. Voeg na 3 min. de sugarsnaps toe en kook ze 5 min. mee tot ze beetgaar zijn. Giet af en houd warm in de pan met het deksel op de pan.
Verwarm in een koekenpan 2 el olie en bak het vlees in 3-5 min. gaar. Schep regelmatig om.
Laat de wortel uitlekken en vang de sushiazijn op. Schep de sushiazijn door de rijst. Verdeel de rijst over 4 kommen. Schep de sperziebonen en sugarsnaps naast de rijst. Verdeel de wortel en speklapjes over de kommen.
Breng een pan water aan de kook voor de groenten. Verwarm in een steelpan de rijstazijn met de suiker en 1 tl zout al roerend tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit, voeg de wortel toe en schep om.
Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar in het kokende water. Voeg na 3 min. de sugarsnaps toe en kook ze 5 min. mee tot ze beetgaar zijn. Giet af en houd warm in de pan met het deksel op de pan.
Verwarm in een koekenpan 2 el olie en bak het vlees in 3-5 min. gaar. Schep regelmatig om.
Laat de wortel uitlekken en vang de sushiazijn op. Schep de sushiazijn door de rijst. Verdeel de rijst over 4 kommen. Schep de sperziebonen en sugarsnaps naast de rijst. Verdeel de wortel en speklapjes over de kommen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Niet met rauwe vis, maar met gemarineerde speklapjes.
Ingrediƫnten
500 g sushirijst
300 g speklapjes Ć la minute
4 el ketjap
100 ml rijstazijn
1 tl suiker
150 g juliennewortel
300 g gebroken sperziebonen
300 g sugar snaps
2 el zonnebloemolie
300 g speklapjes Ć la minute
4 el ketjap
100 ml rijstazijn
1 tl suiker
150 g juliennewortel
300 g gebroken sperziebonen
300 g sugar snaps
2 el zonnebloemolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491125
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht