Aubergine met gepofte tomaatjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/14/2021 - 13:56
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel de snacktomaatjes over het ovenschaaltje. Besprenkel met 1 el olijfolie. Snijd 1 teentje knoflook fijn en schep samen met het komijnzaad en de oregano door de tomaatjes. Bestrooi met versgemalen peper en pof de tomaatjes 15 min. in de oven.
Snijd intussen de aubergines in blokjes van 2 bij 2 cm. Snijd 1 teentje knoflook fijn. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de aubergine toe en bak in 10-12 min. al omscheppend gaar. Breng op smaak.
Snijd de ciabatta in lange schuine plakken. Verhit de grillpan. Besprenkel het brood met 2 el olie en gril rondom 5-6 min. Halveer de laatste teen knoflook en wrijf het warme brood licht met de snijkant in.
Roer de yoghurt los en breng op smaak met peper. Haal de tomaatjes uit de oven. Verdeel de aubergine over 4 borden. Schep er de yoghurt op. Verdeel er de tomaatjes met de olie en specerijen uit het schaaltje over. Garneer met een paar blaadjes basilicum. Serveer met het brood.
Afbeelding
Aubergine met gepofte tomaatjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Proef vandaag een gerecht zonder vis of vlees, maar mét heel veel smaak en kleur.
Ingrediënten
500 g snacktomaatjes
5 el olijfolie
3 tenen knoflook
1 tl komijnzaad
1 tl gedroogde oregano
2 aubergines
1 ciabatta
300 g yoghurt Griekse stijl 10% vet
10 g basilicum (bakje a 20 g)
Hulpmiddelen & keukengerei
1 ovenschaal (10 x 15 cm)
1 grillpan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491123
Homepage ID
2796575
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
jumbosupermarkten