Bereidingswijze
1 Spoel het witloof. Verwijder de harde kern en snij de stronkjes in fijne blokjes. Schil de peer en snij in fijne blokjes.
2 Stoof het witloof op een zacht vuur gaar in wat boter. Kruid met peper en zout en laat samen met de honing en de blokjes peer karamelliseren in de pan.
3 Snij de kippenlevertjes in reepjes. Bak de kippenleverreepjes in boter 1 minuut op hoog vuur. Blus met de sojasaus, de mirin en kruid met peper.
4 Leg onderaan in de lepels wat gebakken witloof en peer en verdeel daar de kippenleverreepjes over. Werk af met wat tijm.
2 Stoof het witloof op een zacht vuur gaar in wat boter. Kruid met peper en zout en laat samen met de honing en de blokjes peer karamelliseren in de pan.
3 Snij de kippenlevertjes in reepjes. Bak de kippenleverreepjes in boter 1 minuut op hoog vuur. Blus met de sojasaus, de mirin en kruid met peper.
4 Leg onderaan in de lepels wat gebakken witloof en peer en verdeel daar de kippenleverreepjes over. Werk af met wat tijm.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxBestel kippenlevertjes bij de poelier of je lokale slager. Vraag panklare exemplaren: dit wil zeggen zonder vliesjes en bloedvaten .
Ingrediënten
120 g kippenlevers (panklaar)
1 peer
2 witloof stronkjes
1 el sojasaus
1/2 tl honing
1 tl mirin
boter
tijm
peper en zout
1 peer
2 witloof stronkjes
1 el sojasaus
1/2 tl honing
1 tl mirin
boter
tijm
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1491115
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht