Bereidingswijze
1 Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Schenk er beetje bij beetje de melk bij tot je een zachte, dikke saus hebt. Voeg het limoensap toe, laat nog enkele minuten sudderen en zet dan het vuur uit.
2 Pel en pers de knoflook. Bak de kipblokjes in hete olijfolie met de gember en knoflook. Maal het vlees met de gember en knoflook in een blender fijn en schep onder de saus. Kruid met peper en zout en laat alles afkoelen.
3 Vorm kroketten van het mengsel. Kluts het ei los in een bord, doe het paneermeel in het andere bord. Haal elke kroket eerst door het ei en dan door het paneermeel.
4 Frituur de kroketjes in hete frituurolie goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
2 Pel en pers de knoflook. Bak de kipblokjes in hete olijfolie met de gember en knoflook. Maal het vlees met de gember en knoflook in een blender fijn en schep onder de saus. Kruid met peper en zout en laat alles afkoelen.
3 Vorm kroketten van het mengsel. Kluts het ei los in een bord, doe het paneermeel in het andere bord. Haal elke kroket eerst door het ei en dan door het paneermeel.
4 Frituur de kroketjes in hete frituurolie goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere borrel kroketjes
Ingrediƫnten
1 kipfilet (in blokjes)
1 knoflook teentje
3 cm gember (in plakjes)
1 limoen (sap ervan)
15 cl melk
1 ei
25 g bloem
50 g paneermeel
1 el olijfoliel
25 g boter
frituurolie
peper en zout
1 knoflook teentje
3 cm gember (in plakjes)
1 limoen (sap ervan)
15 cl melk
1 ei
25 g bloem
50 g paneermeel
1 el olijfoliel
25 g boter
frituurolie
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
blender/mixer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1491113
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht