Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte.
Schil de aardappelen en de knolselderij en snij ze in gelijke stukken.
Kook ze samen in water met zout in plm. 20 minuten gaar.
Maak ondertussen de spruiten schoon, halveer ze en kook ze beetgaar in water met zout.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo krokant.
Bak de uisnippers even mee.
Giet de aardappelen en knolselderij af en doe terug in de pan. Laat ze even droogstomen en stamp tot puree met de melk en de boter. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de spruiten en chorizo toe. Maak op smaak met nog wat nootmuskaat en een paar druppels maggi-aroma.
Verdeel de stamppot over de ovenschaal.
Meng de geraspte kaas met de panko en strooi over de stamppot.
Bak de spruitenstamppot 25 tot 30 minuten in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.
Schil de aardappelen en de knolselderij en snij ze in gelijke stukken.
Kook ze samen in water met zout in plm. 20 minuten gaar.
Maak ondertussen de spruiten schoon, halveer ze en kook ze beetgaar in water met zout.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo krokant.
Bak de uisnippers even mee.
Giet de aardappelen en knolselderij af en doe terug in de pan. Laat ze even droogstomen en stamp tot puree met de melk en de boter. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de spruiten en chorizo toe. Maak op smaak met nog wat nootmuskaat en een paar druppels maggi-aroma.
Verdeel de stamppot over de ovenschaal.
Meng de geraspte kaas met de panko en strooi over de stamppot.
Bak de spruitenstamppot 25 tot 30 minuten in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
De puree voor de stamppot spruitjes bestaat uit een deel aardappelen en een deel knolselderij. Dat maakt de stamppot lekker romig. De spruitjes - beetgaar voorgekookt- worden door de puree gemengd, samen met de reepjes chorizo en een gebakken sjalotje. Afgedekt met een mengsel van geraspte kaas en panko (grof paneermeel). Dit moet je proeven !!
Ingrediënten
250 gram kruimige aardappelen
250 gram knolselderij
350 gram spruitjes
50 gram chorizo in kleine stukjes
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
10 gram ongezouten roomboter
50 ml halfvolle melk
50 gram geraspte jong belegen kaas
50 gram panko (grof Japans paneermeel)
Peper, zout
Nootmuskaat
Maggi-aroma
250 gram knolselderij
350 gram spruitjes
50 gram chorizo in kleine stukjes
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
10 gram ongezouten roomboter
50 ml halfvolle melk
50 gram geraspte jong belegen kaas
50 gram panko (grof Japans paneermeel)
Peper, zout
Nootmuskaat
Maggi-aroma
Hulpmiddelen & keukengerei
Pannen
koekenpan
ovenschaal
koekenpan
ovenschaal
Leuke tips
In plaats van chorizo zijn spekjes ook heel lekker in deze ovenschotel. Ga je voor spekjes doe dan wat paprikapoeder door de stamppot.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1491109
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
Https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1186314/gegratineerde-spruitenstamppot
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij