Vegetarische moussaka met pastinaakpuree

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/12/2021 - 10:08
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.

-Leg twee geschilde teentjes knoflook in een vuurvast kommetje met wat olijfolie erbij. Zet ongeveer 12 minuten in de oven.

-Schil de aardappelen en de pastinaken. Snijd ze in stukken, stoom ze gaar en pureer ze. Voeg ook de gegaarde knoflook toe. Kruid af met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.

-Snijd ondertussen de aubergines in kleine stukjes. Snijd de ui in fijne reepjes en doe beide met veel olijfolie in een diepe pan. Pers de andere knoflookteentjes erbij. Stoof aan.

-Voeg de kruiden toe.

-Doe vervolgens de tomaten (in stukjes gesneden en harde kern verwijderd) erbij. Kruid met peper en zout.

-Doe in een ovenschotel of in kleine schaaltjes en werk af met een laagje puree.

-Zet nog even onder de grill tot de puree kleurt.
Afbeelding
Vegetarische moussaka met pastinaakpuree
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Veggie en super lekker 
Ingrediënten
4 teentjes knoflook
4 el olijfolie
2 aardappelen
2 grote pastinaken
1 snuifje nootmuskaat
4 aubergines
2 uien
1 rode ui
1 tl oregano
1 tl paprikapoeder
1 tl koriander
1 tl komijn
6 tomaten
3 el tomatenconcentraat (22%)
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1491101
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester