Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng een pan met een laagje water aan de kook. Schil de peen, snijd in stukken en kook met 2 tenen knoflook 10 min. laat de kikkererwten uitlekken, voeg toe aan de peen en kook 5 min. Giet vocht af
2 Snijd de peterselie en bieslook fijn. Snijd de paprika's in ringen. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak het gehakt 3 min. Voeg ui, knoflook en paprika toe en bak mee. voeg vervolgens de baharat toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 pureer de peen en knoflook samen met de kikkererwten, peterselie, bieslook, de rest van de olie tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout. Schep het gehakt in de ovenschaal en verdeel de wortelpuree erover. Verdeel de kaas erover en gratineer ca. 25 min. in het midden van de oven.
2 Snijd de peterselie en bieslook fijn. Snijd de paprika's in ringen. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak het gehakt 3 min. Voeg ui, knoflook en paprika toe en bak mee. voeg vervolgens de baharat toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 pureer de peen en knoflook samen met de kikkererwten, peterselie, bieslook, de rest van de olie tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout. Schep het gehakt in de ovenschaal en verdeel de wortelpuree erover. Verdeel de kaas erover en gratineer ca. 25 min. in het midden van de oven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is gebaseerd op een recept van de allerhande. Ik heb zelf een paar keer gemaakt en aangepast naar mijn smaak. Heerlijk en gezonde maaltijd voor de winter.
Ingrediënten
600 g winterpeen
4 tenen knoflook
800 g kikkererwten in blik
2 a 3 el verse of gedroogde peterselie
2 a 3 el Bieslook
2 a 3 rode puntpaprika's of gewone rode paprika's
3 el traditionele olijfolie
300 g (vega) gehakt
2 grote el baharat kruidenmix
200 g geraspte kaas
4 tenen knoflook
800 g kikkererwten in blik
2 a 3 el verse of gedroogde peterselie
2 a 3 el Bieslook
2 a 3 rode puntpaprika's of gewone rode paprika's
3 el traditionele olijfolie
300 g (vega) gehakt
2 grote el baharat kruidenmix
200 g geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
staafmixer
staafmixer
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Marokkaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491099
Homepage ID
2463442
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij