Bereidingswijze
MARINADE
Meng in een ruime kom, ½ theelepeltje zout, 1 tl djahé , ½ tl cayennepeper, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl laos, 1 tl paprikapoeder met 2 el zonnebloemolie of andere olie naar keuze met 2 el ketjap manis en het sap van een halve citroen tot een stevige marinade.
Wentel er de kippendijen goed door en zet even opzij om te laten intrekken.
Snipper en snij ondertussen de sjalotten, knoflook, rode peper en snij de paprika in blokjes en de prei in halve ringetjes .
Bak de kippendijen enkele minuten. Haal ze uit de pan. Voeg nog wat olie toe en fruit de sjalot even aan. Voeg knoflook en rode peper toe. Roer alles door en laat even fruiten.
Voeg paprika, prei , 1 tl djahé en 1 tl ketoembar toe en roer even goed .
Voeg 275 ml water en de rijst toe en verkruimel er de bouillon over. Goed roeren en breng aan de kook. Leg de kippendijen op dit geheel en zet het deksel op de pan. Laat 15 minuten op een zacht vuurtje koken.
Zet vervolgens het vuur uit , laat alles nog 15 minuten staan met het deksel op de pan.
Serveer met atjar, komkommer, wat kroepoek of wat gefrituurde uitjes.
Meng in een ruime kom, ½ theelepeltje zout, 1 tl djahé , ½ tl cayennepeper, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl laos, 1 tl paprikapoeder met 2 el zonnebloemolie of andere olie naar keuze met 2 el ketjap manis en het sap van een halve citroen tot een stevige marinade.
Wentel er de kippendijen goed door en zet even opzij om te laten intrekken.
Snipper en snij ondertussen de sjalotten, knoflook, rode peper en snij de paprika in blokjes en de prei in halve ringetjes .
Bak de kippendijen enkele minuten. Haal ze uit de pan. Voeg nog wat olie toe en fruit de sjalot even aan. Voeg knoflook en rode peper toe. Roer alles door en laat even fruiten.
Voeg paprika, prei , 1 tl djahé en 1 tl ketoembar toe en roer even goed .
Voeg 275 ml water en de rijst toe en verkruimel er de bouillon over. Goed roeren en breng aan de kook. Leg de kippendijen op dit geheel en zet het deksel op de pan. Laat 15 minuten op een zacht vuurtje koken.
Zet vervolgens het vuur uit , laat alles nog 15 minuten staan met het deksel op de pan.
Serveer met atjar, komkommer, wat kroepoek of wat gefrituurde uitjes.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gemakkelijk en smaakvol gerechtje aan de vooravond van het weekend. Gewoon alles uit slechts één pan met kruiden en ingrediënten, die bijna elke liefhebber van Indisch eten wel in een keukenkastje voorradig heeft.
Ingrediënten
300 g kippendijen
120 g rijst
2 sjalotten gesnipperd
2 tenen knoflook gesnipperd
1 rode peper ( zonder zaad) in kleine stukjes
1 rode paprika schoon in blokjes
1 prei schoon in halve ringen
1 kip bouillonblokje verkruimeld
1/2 citroen(sap)
2 el ketjap manis
2 tl djahé
1 tl cayennepeper
1 tl knoflookpoeder
1 tl laos
1 tl paprikapoeder
1 tl ketoembar
275 ml water
120 g rijst
2 sjalotten gesnipperd
2 tenen knoflook gesnipperd
1 rode peper ( zonder zaad) in kleine stukjes
1 rode paprika schoon in blokjes
1 prei schoon in halve ringen
1 kip bouillonblokje verkruimeld
1/2 citroen(sap)
2 el ketjap manis
2 tl djahé
1 tl cayennepeper
1 tl knoflookpoeder
1 tl laos
1 tl paprikapoeder
1 tl ketoembar
275 ml water
Hulpmiddelen & keukengerei
pan, snijplank en mes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491097
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Smaakmenutie eigen tekst en foto's iets naar eigen smaak aangepast.
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht