Bereidingswijze
- Schil de schorseneren en de aardappelen, kook ze ongeveer 10 minuten (halfgaar) laat ze goed uitlekken of droogstomen en doe ze in een ovenschaal.
- Bak de spekblokjes krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe ze met de hamblokjes in de ovenschaal.
- Kluts de eieren met de crème fraîche en voeg peper zout en nootmuskaat toe. Giet het mengsel in de ovenschaal.
- Strooi de geraspte kaas erover en zet het ongeveer 30 minuten in een oven op 180 graden.
- Bak de spekblokjes krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe ze met de hamblokjes in de ovenschaal.
- Kluts de eieren met de crème fraîche en voeg peper zout en nootmuskaat toe. Giet het mengsel in de ovenschaal.
- Strooi de geraspte kaas erover en zet het ongeveer 30 minuten in een oven op 180 graden.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Schorseneren, een van de vergeten groenten, wordt ook weleens huisvrouwenverdriet genoemd en als je ze 1x hebt schoongemaakt weet je waarom. Het sap dat vrijkomt als je ze schilt (dunschiller) is erg plakkerig en blijft dan ook heel erg aan je handen plakken. Je kunt dit voorkomen door handschoentjes te dragen tijdens het schillen. Ook nog 1 tip is om een scheut azijn (of citroensap) in het water te doen waarin je ze legt tot je ze gaat koken. Dit voorkomt dat ze bruin worden.
Een heerlijke, makkelijke en gezonde ovenschotel. Vindt je ham en spekjes "too much" dan kun je er ook voor kiezen om maar 1 van beiden te gebruiken en voor de vegetarische variant laat je ze weg.
TIP: In het aspergeseizoen kun je hiervoor ook asperges gebruiken.
Een heerlijke, makkelijke en gezonde ovenschotel. Vindt je ham en spekjes "too much" dan kun je er ook voor kiezen om maar 1 van beiden te gebruiken en voor de vegetarische variant laat je ze weg.
TIP: In het aspergeseizoen kun je hiervoor ook asperges gebruiken.
Ingrediënten
- 750 gram schorseneren
- 250 gram aardappelen
- 150 gram gerookte spekblokjes
- 150 gram hamblokjes
- 2 eieren
- 200 gram crème fraîche
- 100 gram geraspte kaas (belegen)
- peper zout en nootmuskaat
- 250 gram aardappelen
- 150 gram gerookte spekblokjes
- 150 gram hamblokjes
- 2 eieren
- 200 gram crème fraîche
- 100 gram geraspte kaas (belegen)
- peper zout en nootmuskaat
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1491095
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij