Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.
Sperziebonen schoonmaken en halveren.
Beetgaar koken in water met zout. Laat de bonen goed uitlekken.
Aardappelen schillen en gaar koken. Aardappelen droogstomen.
Stampen met een aardappelstamper of mixer (geen staafmier).
Hiervan met behulp van de melk en de roomkaas een romige puree maken.
Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat.
Olie verhitten in een koekenpan. Gehakt hierin rul en lichtbruin bakken. Ui meebakken tot lichtbruin. Tomatenpuree 2 minuten meebakken.
Stukjes tomaat toevoegen en ook even meebakken. Op smaak maken met peper, zout, oregano en worcestersaus.
Bonen door het gehakt mengen en onderin een ovenschaal verdelen over de bodem.
Aardappelpuree erover verdelen.
Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Sperziebonen schoonmaken en halveren.
Beetgaar koken in water met zout. Laat de bonen goed uitlekken.
Aardappelen schillen en gaar koken. Aardappelen droogstomen.
Stampen met een aardappelstamper of mixer (geen staafmier).
Hiervan met behulp van de melk en de roomkaas een romige puree maken.
Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat.
Olie verhitten in een koekenpan. Gehakt hierin rul en lichtbruin bakken. Ui meebakken tot lichtbruin. Tomatenpuree 2 minuten meebakken.
Stukjes tomaat toevoegen en ook even meebakken. Op smaak maken met peper, zout, oregano en worcestersaus.
Bonen door het gehakt mengen en onderin een ovenschaal verdelen over de bodem.
Aardappelpuree erover verdelen.
Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sperziebonen, even beetgaar voorgekookt, samen met rul gebakken gehakt en kleine stukjes tomaat, gekruid met organo onderin de ovenschotel. De sperziebonen zijn afgedekt met aardappelpuree, smeuïg door de roomkaas die ik erdoor heb gemengd. Daarna in de oven met een laagje geraspte kaas. SMULLEN !!.
Ingrediënten
250 gram sperziebonen
200 gram rundergehakt
1 eetlepel zonnebloemolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 eetlepel tomatenpuree
1 grote vleestomaat, ontveld, in kleine stukjes
Peper, zout
2 theelepels oregano
Paar druppels worcestersaus
Aardappelpuree:
Plm. 350 gram kruimige aardappelen
1 dl melk
Plm. 50 gram roomkaas (bijv. Mon Chou)
zout, peper, nootmuskaat
Geraspte belegen kaas
200 gram rundergehakt
1 eetlepel zonnebloemolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 eetlepel tomatenpuree
1 grote vleestomaat, ontveld, in kleine stukjes
Peper, zout
2 theelepels oregano
Paar druppels worcestersaus
Aardappelpuree:
Plm. 350 gram kruimige aardappelen
1 dl melk
Plm. 50 gram roomkaas (bijv. Mon Chou)
zout, peper, nootmuskaat
Geraspte belegen kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Hapjespan of koekenpan
pan voor de bonen en de aardeppelpuree
pan voor de bonen en de aardeppelpuree
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1491091
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij