Bereidingswijze
Blancheer de wortel en de boontjes 5 minuten in water waarin het halve bouillonblokje is opgelost.
Giet af, maar vang het blancheer vocht op. Dit bevat veel smaak. Spoel de groente koud en laat ze uitlekken.
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de 2 uien, rode peper, gember en de knoflook enkele minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak enkele minuten mee. Voeg de in blokjes gesneden tomaten toe en laat ook even meebakken. Als laatste de boontjes en de wortel toevoegen met wat blancheer vocht . Deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje 5-7 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met wat worcestersaus naar smaak en een draaitje met de pepermolen.
Giet af, maar vang het blancheer vocht op. Dit bevat veel smaak. Spoel de groente koud en laat ze uitlekken.
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de 2 uien, rode peper, gember en de knoflook enkele minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak enkele minuten mee. Voeg de in blokjes gesneden tomaten toe en laat ook even meebakken. Als laatste de boontjes en de wortel toevoegen met wat blancheer vocht . Deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje 5-7 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met wat worcestersaus naar smaak en een draaitje met de pepermolen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sperzieboontjes lekker gesudderd in verse tomatensaus.Licht pittig en zacht kruidig.
Ingrediënten
300 gram sperziebonen getopt
2 tomaten in blokjes
½ winterpeen in halve plakjes
2 teen knoflook gesnipperd
1/2 rode peper zonder zaad in ringetjes
1 rode en 1 witte ui gesnipperd
1 cm verse gember in stukjes
½ bouillonblokje groente ( minder zout)
1 el tomatenpuree
1 el zonnebloemolie
worcestersaus
peper uit de molen
2 tomaten in blokjes
½ winterpeen in halve plakjes
2 teen knoflook gesnipperd
1/2 rode peper zonder zaad in ringetjes
1 rode en 1 witte ui gesnipperd
1 cm verse gember in stukjes
½ bouillonblokje groente ( minder zout)
1 el tomatenpuree
1 el zonnebloemolie
worcestersaus
peper uit de molen
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes hapjespan
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1491079
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch