Bereidingswijze
Haal de kalfsschenkels 1 uur van te voren uit de koelkast
Wrijf de zout aan beide kanten in de kalfsschenkels
Wrijf de peper aan beide kanten in de kalfsschenkels
Wrijf de bloem aan beide kanten in de kalfsschenkels
Snijd de ui in ringen
Snijd de wortel in plakjes
Maak een inkeping in de buiten rand van de kalfsschenkel
Verwarm een scheut koolzaadolie in de pan
Bak de kalfsschenkels ongeveer 2 tot 3 minuten per kant in de pan
Haal de kalfsschenkels daarna uit de pan
Bak de ui in de pan
Voeg de knoflook toe in de pan en roer door elkaar
Voeg de wortelen toe in de pan en roer door elkaar
Voeg de gepelde tomaten in de pan en roer door elkaar
Voeg de overige zout en peper toe en roer door elkaar
Voeg de nootmuskaat toe en roer door elkaar
Plaats de kalfsschenkels terug in de pan
Voeg het bier toe in de pan
Kook de kalfsschenkels minimaal 40 minuten op laat vuur
Kook de rijst volgens bereidingswijze van de verpakking
Voeg de koriander toe en roer door elkaar
Verdeel de rijst en kalfsschenkels over 4 borden
Wrijf de zout aan beide kanten in de kalfsschenkels
Wrijf de peper aan beide kanten in de kalfsschenkels
Wrijf de bloem aan beide kanten in de kalfsschenkels
Snijd de ui in ringen
Snijd de wortel in plakjes
Maak een inkeping in de buiten rand van de kalfsschenkel
Verwarm een scheut koolzaadolie in de pan
Bak de kalfsschenkels ongeveer 2 tot 3 minuten per kant in de pan
Haal de kalfsschenkels daarna uit de pan
Bak de ui in de pan
Voeg de knoflook toe in de pan en roer door elkaar
Voeg de wortelen toe in de pan en roer door elkaar
Voeg de gepelde tomaten in de pan en roer door elkaar
Voeg de overige zout en peper toe en roer door elkaar
Voeg de nootmuskaat toe en roer door elkaar
Plaats de kalfsschenkels terug in de pan
Voeg het bier toe in de pan
Kook de kalfsschenkels minimaal 40 minuten op laat vuur
Kook de rijst volgens bereidingswijze van de verpakking
Voeg de koriander toe en roer door elkaar
Verdeel de rijst en kalfsschenkels over 4 borden
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk makkelijk gerecht om in het weekend te serveren.
Ingrediënten
4 kalfsschenkels van 270 gram van slagerij Bien Sûr
2 gram zout
2 gram peper, houd 1 tl achter
10 gram bloem
4 el Koolzaadolie
215 rode ui
3 tenen knoflook fijn gehakt
266 gram winterpeen
400 gram gepelde tomaten
1 tl nootmuskaat
600 ml Grolsch Herfstbok bier
300 gram rijst
15 gram koriander
2 gram zout
2 gram peper, houd 1 tl achter
10 gram bloem
4 el Koolzaadolie
215 rode ui
3 tenen knoflook fijn gehakt
266 gram winterpeen
400 gram gepelde tomaten
1 tl nootmuskaat
600 ml Grolsch Herfstbok bier
300 gram rijst
15 gram koriander
Hulpmiddelen & keukengerei
Hoge pan om in te koken
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491077
Homepage ID
3024189
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht