Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Verdeel het bladerdeeg over de ingevette taartvormpjes. Prik er met een vork gaatjes in. Leg er een vel bakpapier op, vul met bakparels en bak 10 minuten blind.
-Verwijder de bakparels van het bladerdeeg. Bestrijk de taartbodems met de appelmoes, bedek met de plakjes appel en strooi er de suiker over. Schik er de plakjes pens op en kruid met peper en zout. Bedruppel met wat olijfolie en zet 15 minuten in de oven.
Haal de taartjes uit de oven en strooi er de rozijnen en hazelnoten over. Werk af met een takje peterselie.
-Verdeel het bladerdeeg over de ingevette taartvormpjes. Prik er met een vork gaatjes in. Leg er een vel bakpapier op, vul met bakparels en bak 10 minuten blind.
-Verwijder de bakparels van het bladerdeeg. Bestrijk de taartbodems met de appelmoes, bedek met de plakjes appel en strooi er de suiker over. Schik er de plakjes pens op en kruid met peper en zout. Bedruppel met wat olijfolie en zet 15 minuten in de oven.
Haal de taartjes uit de oven en strooi er de rozijnen en hazelnoten over. Werk af met een takje peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pure nostalgie op een winteravond......
Ingrediënten
2 witte pensen (in plakjes gesneden)
2 pakken kant-en-klaar bladerdeeg
50 gram hazelnoten (grof gehakt)
2 appels (in halve maantjes)
2 theelepels kandijsuiker
takje peterselie (enkele)
8 eetlepels appelmoes
50 gram rozijnen
olijfolie
peper
zout
2 pakken kant-en-klaar bladerdeeg
50 gram hazelnoten (grof gehakt)
2 appels (in halve maantjes)
2 theelepels kandijsuiker
takje peterselie (enkele)
8 eetlepels appelmoes
50 gram rozijnen
olijfolie
peper
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
4 taartvormpjes
bakpapier
bakparels
bakpapier
bakparels
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491073
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht