Pompoen-spinazie lasagne

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/07/2021 - 19:18
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Voeg de uien en knoflook toe en fruit aan. Doe de spinazie erbij en roerbak 2 minuten mee. Laat het vocht uitlekken in een vergiet.

3. Schep de kruidenroomkaas door de spinazie en breng op smaak met peper en zout.

4. Vet de ovenschaal in met olijfolie en leg er een laag pompoenlasagne in. Schep er een dun laagje spinaziemengsel op en een laagje kaas over de spinazie. Herhaal deze stappen. Eindig met een laag pompoenbladen.

5. Bestrooi met flink wat Parmezaanse kaas en gewone kaas over de laatste laag pompoenlasagne en stooi de pijnboompitten over de kaas.

6. Zet de schaal in de voorverwarmde oven. Bak de lasagne in ongeveer 35 minuten gaar. Check met een mes of de pompoenbladen gaar zijn en er een mooi krokant kaaslaagje op zit.
Afbeelding
Pompoen-spinazie lasagne
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Recept is gebaseerd op de pompoenlasagne charlie's kitchen. Een heerlijke combinatie van zoet en zout en koolhydraatarm
Ingrediënten
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
650 g verse of diepvries spinazie
150 g kruidenroomkaas
peper en zout
1 flespompoen (met mandoline of mes in plakkrn gesneden)of 12 pompoenlasagnebladen
200 g geraspte kaas
geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes pijnboompitten
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal
Mandoline of groot mes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491037
Homepage ID
2463442
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Sojavrij
Author Image
Maritvs1