Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Snij de broccoli en de wortel in eetbare stukken en kook 5 minuten (beetgaar)
3. Snipper de ui en de knoflook
4. Verwarm de boter en bak de ui en knoflook glazig
5. Voeg de kip en de spekjes toe en bak bruin
6. Voeg de rest van de groenten toe en bak kort mee
7. Voeg de bloem en bak in 1 minuut gaar
8. Voeg nu de bouillon, melk en de kruiden toe
9. Laat ongeveer 15 minuten inkoken tot gewenste dikte
10. Vet de ovenschaal in en stort de vulling er in
11. Leg het bladerdeeg over de ovenschaal en besmeer met een eitje of melk
12. Bestrooi met wat peterselie en zeezout
13. Bak in 20 minuten gaar en bruin
14. Eet smakelijk.
2. Snij de broccoli en de wortel in eetbare stukken en kook 5 minuten (beetgaar)
3. Snipper de ui en de knoflook
4. Verwarm de boter en bak de ui en knoflook glazig
5. Voeg de kip en de spekjes toe en bak bruin
6. Voeg de rest van de groenten toe en bak kort mee
7. Voeg de bloem en bak in 1 minuut gaar
8. Voeg nu de bouillon, melk en de kruiden toe
9. Laat ongeveer 15 minuten inkoken tot gewenste dikte
10. Vet de ovenschaal in en stort de vulling er in
11. Leg het bladerdeeg over de ovenschaal en besmeer met een eitje of melk
12. Bestrooi met wat peterselie en zeezout
13. Bak in 20 minuten gaar en bruin
14. Eet smakelijk.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Iedereen kent wel de Schepperd Pie van de Ierse pub, met schappenvlees en krokante puree. Deze Pie komt uit Engeland en wordt gemaakt met kip en bladerdeeg een heerlijke en makkelijke variatie die je in een handomdraai voor de hele familie op tafel hebt staan.
Ingrediƫnten
1 Rol vers bladerdeeg
1 Broccoli (ongeveer 400 Gram)
1 Grote winterpeen
125 Gram doperwten
400 Gram kippendijen (blokjes)
125 Gram spekreepjes
1 Ui
1 Teen knoflook
100 ML kippenbouillon
200 ML melk
1 Eetlepel (gedroogde)peterselie + een beetje ter garnering
1 Eetlepel (gedroogde)Tijm
40 Gram boter
50 Gram bloem
Zout,peper
1 Broccoli (ongeveer 400 Gram)
1 Grote winterpeen
125 Gram doperwten
400 Gram kippendijen (blokjes)
125 Gram spekreepjes
1 Ui
1 Teen knoflook
100 ML kippenbouillon
200 ML melk
1 Eetlepel (gedroogde)peterselie + een beetje ter garnering
1 Eetlepel (gedroogde)Tijm
40 Gram boter
50 Gram bloem
Zout,peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal
Oven
Grote pan
Oven
Grote pan
Leuke tips
Je kunt deze vulling ook gebruiken om flapjes van te maken ideaal om te serveren op een feestje.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491033
Homepage ID
2880247
Teller
0
Bron
.
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht