Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de patrijs in met de boter en kruid met de tijm, de cayennepeper, peper en zout. Leg de patrijs in een ovenschotel en gaar 35 minuten in de oven. Laat de patrijs afkoelen, pluk het vlees en trek het in fijne repen.
2 Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg het kippenbouillonblokje toe aan het kookwater.
3 Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verwijder de stelen van de portobello's en snij de stelen fijn. Fruit eerst de sjalot en de knoflook aan in wat olijfolie en voeg de gesneden champignonstelen toe.
4 Haal de pitjes uit de granaatappel. Meng de rijst, de patrijsreepjes, de granaatappelpitjes en de room onder de champignonsteeltjes. Voeg de verse kruiden toe. Kruid met peper en zout.
5 Vul de portobello's met dit mengsel en gaar ze 20 minuten in de oven. Serveer meteen.
2 Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg het kippenbouillonblokje toe aan het kookwater.
3 Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verwijder de stelen van de portobello's en snij de stelen fijn. Fruit eerst de sjalot en de knoflook aan in wat olijfolie en voeg de gesneden champignonstelen toe.
4 Haal de pitjes uit de granaatappel. Meng de rijst, de patrijsreepjes, de granaatappelpitjes en de room onder de champignonsteeltjes. Voeg de verse kruiden toe. Kruid met peper en zout.
5 Vul de portobello's met dit mengsel en gaar ze 20 minuten in de oven. Serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit lekkere voorgerecht komt uit Italië ; =18pxje kan de portobello's ook met fazant vullen
Ingrediënten
2 patrijzen
80 g wilde rijst
4 portobello's (grote)
1/2 granaatappel
1 sjalot
1 knoflook teentje
1 el rozemarijn (naaldjes)
1 el peterselie (gehakt)
1 el gehakt bieslook
1/2 tl verse tijm
120 ml room
1 kippenbouillon blokje
1/2 tl cayennepeper
2 el boter
olijfolie
peper en zout
80 g wilde rijst
4 portobello's (grote)
1/2 granaatappel
1 sjalot
1 knoflook teentje
1 el rozemarijn (naaldjes)
1 el peterselie (gehakt)
1 el gehakt bieslook
1/2 tl verse tijm
120 ml room
1 kippenbouillon blokje
1/2 tl cayennepeper
2 el boter
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1491029
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht