Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/06/2021 - 19:19
Bereidingswijze

Start met het mengen van de zuurkool met de mosterd en de zure room. Bak de spekjes uit in een droge hete koekenpan. Haal de spekjes uit de pan en meng ze met de rozijnen en de stukjes appel ook door de zuurkool.

Leg dit op de bodem van een ovenschaal. Strooi er de rösti over en beleg het midden van de schotel met de dunne plakjes uitgeboorde appelschijfjes. Strooi er naar smaak wat kaneel over en bedruip de plakken appel met het spekvet. Zet de schotel voor 30-45 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.




Afbeelding
Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.
Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.
Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.
Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.
Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.
Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker, traditioneel, Hollands recept, maar toch weer heel anders door de toplaag van de rösti. Extra smaakvol met de spekjes , de mosterd, appel en rozijnen. In een handomdraai gemaakt  en hup alles in de ovenschotel. Zo zet je dit gerecht in een mum van tijd op tafel.
Ingrediënten
300 gram zuurkool of wijnzuurkool
1 eetlepel mosterd
100 gram zure room
175 gram gerookte spekblokjes
1 appel ( Elstar) geschild in blokjes
1 appel ( Elstar) uitgeboord en in dunne plakken gesneden
25 gram blanke rozijnen
300 gram diepvries rösti
snuf kaneelpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal, pan, appelboor, snijplank en mes
Leuke tips
Mocht de appel te bruin worden, dek dan af met aluminiumfolie.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491025
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Proef het Zuiden Eigen tekst en foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47