Sushi van buffelmozzarella met iberico ham

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/06/2021 - 13:37
Bereidingswijze
Hak olijven , knoflook en scheutje olijfolie tot een tapenade smaak af met peper en zout
Doe deze in spuitzak .

Steek rondjes van 5 cm doorsnee en 5 cm hoog uit buffelmozzarella
Haal met appelboor kern eruit.
Vul het gat op met de tapenade

Leg ham op werkvlak
Ham 5 cm breed snijden.
Hak zongedroogde tomaatjes in fijne stukjes
Leg een laagje op de ham. (Hou een beetje over voor de afwerking.)
Schik daarna de blaadjes basilicum erop
Rol de ham over de zijkant van de kaas.
Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Saus : stoof ui en stukjes paprika in een beetje boter ( dit mag niet kleuren ).
Voeg wat kippenbouillon toe
Laat inkoken ( helemaal plat). , en mix vervolgens tot saus je kunt hem e.t.e.zeven.
Smaak af met peper ,zout en een beetje suiker
Laat afkoelen .

Opmaak:
Plaats torentje op midden van het bord.
Lepel saus om het torentje.
Enkele puntjes balsamico creme en de zongedroogde tomaatjes.
Steek sprietjes bieslook in torentje
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker !! Maar ziet er ook mooi uit
Ingrediƫnten
4 buffelmozzarella
16 zwarte olijven
1 teentje knoflook
1 scheutje olijfolie
4 plakken iberico ham
16 gedroogde tomaten
16 blaadjes basilicum
1 ui fijngesneden
1 gele paprika zonder schil
kippenbouillon
Balsamico creme

Enkele sprietjes bieslook
Hulpmiddelen & keukengerei
Steek rondjes
Appelboor
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1491023
Homepage ID
2067488
Teller
0
Bron
Internet
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pejejaru