Duivelse chocoladerol

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/05/2021 - 19:39
Bereidingswijze
1. Verwarm oven op 180 graden. Leg bakpapier in bakblik 33 cm bij 23 cm.
2. Smelt de chocolade
3. Klop de eidooiers en de suiket tot een lichtgekleurde dikke gele massa. Mix chocolade erdoor. Hierdoor wordt het een dikke massa.
4. Klop eiwitten en suiker in een vetvrije kom stijf. Roer eerst een paar lepels eiwit door het chocolademengsel. Als het mengsel wat dunner is kun je de rest van het eiwit er doorheen spatelen.
5. Schep het beslag op het bakblik en gak 10 a 15 min. Tot het gaar is.
6. Haal uit de oven en laat onder schone theedoek afkoelen
7. Smelt voor de vulling de chocolade. Klop de eidooiers los en klop door de chocolade heen. Klop eiwitten stijf, meng eerst een paar lepels door het chocolademengsel rn spatel de resr erdoor.
8. Smeer mascarpone uit over de koek. Spatel chocolade er overheen. Rol koek voorzichtig op
9. Garneer met aardbeien
Afbeelding
Duivelse chocoladerol
Duivelse chocoladerol
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke chocoladerol. Recept uit de chocoladebijbel
Ingrediƫnten
175 gr extra pure chocolade 75%
4 eieren
90 gram basterdsuiker
Aardbeien ter garnering

Vulling:
200 gr pure chocolade
2 eieren
250 gr mascarpone
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer
Pan
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1491017
Homepage ID
2463442
Teller
0
Bron
Chocoladebijbel
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
Maritvs1