Super lekkere en malse Daging Semur......

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/04/2021 - 18:43
Bereidingswijze
Dep het vlees als het op kamertemperatuur is goed droog en snij het in hapklare stukjes.

Maal alle ingrediënten voor de boemboe met de staafmixer tot een smeuïge substantie.

Verhit een scheut arachideolie of zonnebloemolie in een pan en bak het vlees snel op hoog vuur ( eventueel in porties) lichtjes bruin. Voeg vervolgens de boemboe toe en roer goed door en bak mee. Als de boemboe begint te geuren voeg je de tamarinde pasta en de ( palm) basterdsuiker toe. Roer door en voeg een scheutje water toe.

Deksel op de pan en laat minstens 3 uur zachtjes op laag vuur stoven met het deksel op de pan. Of 8 uur in de slowcooker.
Afbeelding
Super lekkere en malse Daging Semur......
Super lekkere en malse Daging Semur......
Super lekkere en malse Daging Semur......
Super lekkere en malse Daging Semur......
Super lekkere en malse Daging Semur......
Super lekkere en malse Daging Semur......
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
 Heerlijke Indische stoof , geserveerd met rijst,  sperzieboontjes en een zuurtje van augurk. Je kunt de zoetzure smaak van tamarinde pasta vervangen door wat citroen of limoensap. Een andere manier om het te vervangen is , één deel azijn en één deel suiker. Dit vleesje smelt op de tong en is super lekker.
   
Ingrediënten
800 gram sukade lappen in hapklare brokken op kamertemperatuur
1 eetlepel (palm)suiker of basterdsuiker
1 theelepel tamarinde pasta
scheutje water

VOOR DE BOEMBOE

5 sjalotjes
75 ml ketjap manis
3 tenen knoflook
1 rundvlees bouillonblokje ( met minder zout)
3 eetlepels tomatenketchup
1 rode peper al dan niet met zaadjes
1/2 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel witte peper
1 theelepel zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer, snijplank, mes en stoofpan
Leuke tips
Lekker met sperzieboontjes of peultjes.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491011
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Indische gerechten eigen tekst en foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47