Bereidingswijze
-Schil de pastinaak en snij in stukjes.
-Pel de sjalotten en snij in ringen.
-Plet en pel de look.
-Snij het preiwit in ringen.
-Verwarm een klontje boter met een scheut olijfolie in een ruime pot.
-Stoof de sjalotringen aan, zonder ze te laten kleuren.
-Voeg de look en preiringen toe. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Laat op een zacht vuur stoven.
-Voeg, als de prei gaar is, de pastinaak toe en smoor al roerend tot die zachter wordt.
-Overgiet met wijn. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.
-Roer de melk en groentebouillon erdoor. Dek de pot af en laat 40 min garen.
Pesto:
-rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen.
-Pel de look en snipper fijn. Snij het pepertje met zaadjes in ringetjes.
-Doe ½ van de hazelnoten in het hakmolentje met de rest van de pesto-ingrediënten, 3 el water en ¼ kl zout. Mix tot een smeuïge vloeibare pasta.
-Hak de rest van de hazelnoten grof.
-Mix de soep glad. Serveer in kommen en verdeel de spinaziepesto erover.
Werk af met gehakte hazelnoten en druppel er wat olijfolie over.
-Pel de sjalotten en snij in ringen.
-Plet en pel de look.
-Snij het preiwit in ringen.
-Verwarm een klontje boter met een scheut olijfolie in een ruime pot.
-Stoof de sjalotringen aan, zonder ze te laten kleuren.
-Voeg de look en preiringen toe. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Laat op een zacht vuur stoven.
-Voeg, als de prei gaar is, de pastinaak toe en smoor al roerend tot die zachter wordt.
-Overgiet met wijn. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.
-Roer de melk en groentebouillon erdoor. Dek de pot af en laat 40 min garen.
Pesto:
-rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen.
-Pel de look en snipper fijn. Snij het pepertje met zaadjes in ringetjes.
-Doe ½ van de hazelnoten in het hakmolentje met de rest van de pesto-ingrediënten, 3 el water en ¼ kl zout. Mix tot een smeuïge vloeibare pasta.
-Hak de rest van de hazelnoten grof.
-Mix de soep glad. Serveer in kommen en verdeel de spinaziepesto erover.
Werk af met gehakte hazelnoten en druppel er wat olijfolie over.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijk soepje als voorgerecht dat zeker en vast in de smaak zal vallen bij Uw gasten
Ingrediënten
50 g blanke hazelnoten
1/2 L volle melk
25 cl droge witte wijn
3 tenen look
1 el notenolie
1,5 L groentebouillon
30 g jonge spinazieblaadjes
1 tl wittewijnazijn
10 g dragon
1 kg pastinaak
1 wit van prei
3 sjalotten
boter
olijfolie
1 citroen
1 groene chilipeper
1/2 L volle melk
25 cl droge witte wijn
3 tenen look
1 el notenolie
1,5 L groentebouillon
30 g jonge spinazieblaadjes
1 tl wittewijnazijn
10 g dragon
1 kg pastinaak
1 wit van prei
3 sjalotten
boter
olijfolie
1 citroen
1 groene chilipeper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1491005
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch