Bereidingswijze
Werk alle ingrediënten voor het gehakt tot een mooi geheel door elkaar en draai er balletjes van gelijke grootte van. Verhit een scheut zonnebloem olie in een ruime hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom mooi bruin. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Fruit voor de saus de ui en knoflook enkele minuten zachtjes met een snuf gemalen peper en zout in het overgebleven vet . Voeg vervolgens suiker, bloem en kerriepoeder toe en bak dit alles even mee. Giet er de room en het water bij en verkruimel de bouillon erboven. Roer alles door en laat even pruttelen. Leg de gehaktballetjes in de saus , deksel op de pan met een kiertje en laat 15 minuten garen. Voeg room of water toe mocht de saus te dik zijn. De saus te dun, laat dan nog even zonder deksel pruttelen tot de gewenste dikte. Bestrooi vlak voor serveren met wat gedroogde of verse peterselie en wat paprikapoeder.
Fruit voor de saus de ui en knoflook enkele minuten zachtjes met een snuf gemalen peper en zout in het overgebleven vet . Voeg vervolgens suiker, bloem en kerriepoeder toe en bak dit alles even mee. Giet er de room en het water bij en verkruimel de bouillon erboven. Roer alles door en laat even pruttelen. Leg de gehaktballetjes in de saus , deksel op de pan met een kiertje en laat 15 minuten garen. Voeg room of water toe mocht de saus te dik zijn. De saus te dun, laat dan nog even zonder deksel pruttelen tot de gewenste dikte. Bestrooi vlak voor serveren met wat gedroogde of verse peterselie en wat paprikapoeder.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hartverwarmende balletjes in romige kerriesaus met frietjes of rijst en een groene groente naar keuze. Het voorbereidende werk is in 10 minuten klaar ,vervolgens nog 15 minuten pruttelen en klaar.
Ingrediënten
VOOR DE BALLETJES
100 gram rundergehakt
100 gram h.o.h gehakt
flinke halve tl kerrie
flinke snuf peper en zout vers gemalen
1 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde peterselie
snuf pul biber of cayennepeper
half geklutst eitje
paneermeel
VOOR DE SAUS
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
versgemalen peper en zout naar smaak
kwart groente bouillonblokje ( minder zout)
½ el kerriepoeder
1 tl bloem
½ tl suiker
125 ml room om te koken
60 ml water
eventueel snuf pul biber
100 gram rundergehakt
100 gram h.o.h gehakt
flinke halve tl kerrie
flinke snuf peper en zout vers gemalen
1 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde peterselie
snuf pul biber of cayennepeper
half geklutst eitje
paneermeel
VOOR DE SAUS
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
versgemalen peper en zout naar smaak
kwart groente bouillonblokje ( minder zout)
½ el kerriepoeder
1 tl bloem
½ tl suiker
125 ml room om te koken
60 ml water
eventueel snuf pul biber
Hulpmiddelen & keukengerei
Hapjespan, snijplank en mes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490993
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Aangepast recept van Familie over de kook. Eigen tekst en foto's.
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht