Bereidingswijze
• Zet een steelpan met een dikke bodem op hoog vuur en doe hier de boter, suiker en stroop in. Breng de stroop aan de kook en laat het geheel op zacht vuur verder pruttelen tot de ingrediënten karameliseren. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
• Zet het vuur uit en schenk een vierde van de melk in de pan. Roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
• Klop de yoghurt los in een kom en schenk daarna het mengsel uit de pan in de kom, samen met de rest van de melk. Roer opnieuw.
• Laat het boterbier daarna een uurtje afkoelen in de koelkast. Serveer daarna.
Wingardium Leviosa.
• Zet het vuur uit en schenk een vierde van de melk in de pan. Roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
• Klop de yoghurt los in een kom en schenk daarna het mengsel uit de pan in de kom, samen met de rest van de melk. Roer opnieuw.
• Laat het boterbier daarna een uurtje afkoelen in de koelkast. Serveer daarna.
Wingardium Leviosa.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als je je bedenkt dat het allereerste Harry Potter boek al verschenen is in het jaar 1997,
dan kan je je wel een beetje oud voelen.
Gelukkig kan je een beetje van je jeugd terug vinden, door het maken en proeven van dit drankje.
Oké, je krijgt niet echt je jeugd terug, maar je voelt je wel een beetje nostalgisch.
dan kan je je wel een beetje oud voelen.
Gelukkig kan je een beetje van je jeugd terug vinden, door het maken en proeven van dit drankje.
Oké, je krijgt niet echt je jeugd terug, maar je voelt je wel een beetje nostalgisch.
Ingrediënten
• 75 gram boter
• 75 gram poedersuiker
• 75 gram stroop
• 1 liter melk
• 300 milliliter yoghurt
• 75 gram poedersuiker
• 75 gram stroop
• 1 liter melk
• 300 milliliter yoghurt
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Niet-alcoholische dranken
Recept ID
1490991
Homepage ID
3033687
Teller
0
Bron
www.potternet.nl
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht