Broccoli of Bloemkool met spek en kruiden.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/03/2021 - 10:25
Bereidingswijze
Leg de Bloemkool/Broccoli een half uur in koud water met wat zout.
Kook daarna de Bloemkool of Broccoli 10 minuutjes beet gaar. Anders is het TE knapperig en dat is ook weer niet lekker!!

Beleg de bodem van een licht beboterde vuurvaste schaal met de helft van de plakjes spek.

Snijd het uitje en de champignons in dunne schijfjes.

Vermeng peterselie, tijm, marjolein, peper en nootmuskaat.
Spreid plakjes ui en champignons over het spek en strooi het kruidenmengsel eroverheen.
Leg hierop de stronkjes Bloemkool/Broccoli.

Snijd de tomaten in plakken en bedek hiermee de Bloemkool/Broccoli
Strooi er basilicum op en dek het af met de overgebleven plakken spek.

Leg nog een paar klontjes boter bovenop en zet de schaal in een voorverwarmde , matige hete oven.

Voeg een kop heet water toe, als het spek gaat bakken en reken dan nog in totaal 20 minuten.

De Bloemkool/Broccoli behoort nog ietwat knapperig te blijven.

Eet Smakelijk
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb dit recept bij toeval ontdekt, omdat ik een beetje ging expirimenteren.
Iedereen thuis vond het lekker, en ik hoop jullie ook.
Ingrediƫnten
Bloemkool/Broccoli
Zout
100 gr Ontbijtspek
100 gr Champignons
1 uitje
Peterselie
Tijm
Marjolein
Grof Gemalen Peper
Snufje Nootmuskaat
2 grote Tomaten
Basilicum
50 gr Boter of Margarine
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1490983
Homepage ID
3033687
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
VinoWolf