Moeders Bieten Stampot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/03/2021 - 10:20
Bereidingswijze
Snipper de ui.
Schil de aardappelen en kook ze 20 min.
Als de aardappelen gekookt zijn, dan stampen en puree er van maken.
Rasp ondertussen de bietjes en snipper de ui.
Dan de bietjes, samen met de ui en het beetje azijn, warm maken.
Snij de appels in hele kleine stukjes en doe dit door de aardappel puree.
Dan de warme bieten erdoor en dit goed door elkaar roeren.
Dan nog even stampen, zodat echt alles goed door elkaar is, en op smaak de zout, peper en nootmuskaat toe voegen.

Eet Smakelijk.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
deze Bietenstampot, maakte mijn moeder altijd, en later ben ik het zelf ook gaan maken.
super lekker, en ik hoop dat jullie het ook lekker vinden.
Ingrediënten
1 ui
2 doosjes bieten
1 ½ kilo aardappelen
2 geschilde appels
Klein beetje azijn
Zout- peper- nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
een grote pan, om alles lekker door elkaar te kunnen stampen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490981
Homepage ID
3033687
Teller
0
Bron
dit recept komt dus van mijn moeder.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
VinoWolf