Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Breng voor de rijst en rodekool een pan water aan de kook.
Bestrijk de norivellen met het bakkwastje met water en vouw dubbel. Leg op een bakplaat en bestrijk met 1 el olie. Bak in 3-5 min. krokant in de oven.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Snijd de bosuitjes in stukken van 4 cm en schep om met 1 el olie. Grill de bosui rondom tot er grillstreepjes op staan.
Doe de rodekool in een zeef, zet boven het kokende water, doe er een deksel op en stoom 5 min. Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat droogstomen. Meng de sriracha met de mayonaise en 1 el water tot een dressing.
Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel er de bosui, rodekool, wortel en garnalen over. Besprenkel met de srirachamayo. Serveer met de norichips.
Bestrijk de norivellen met het bakkwastje met water en vouw dubbel. Leg op een bakplaat en bestrijk met 1 el olie. Bak in 3-5 min. krokant in de oven.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Snijd de bosuitjes in stukken van 4 cm en schep om met 1 el olie. Grill de bosui rondom tot er grillstreepjes op staan.
Doe de rodekool in een zeef, zet boven het kokende water, doe er een deksel op en stoom 5 min. Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat droogstomen. Meng de sriracha met de mayonaise en 1 el water tot een dressing.
Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel er de bosui, rodekool, wortel en garnalen over. Besprenkel met de srirachamayo. Serveer met de norichips.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
In dit gerecht gaan dezelfde smakelijke ingrediënten als sushi, maar voor het gemak doen we alles in een schaaltje.
Ingrediënten
14 g pak norivellen
2 el zonnebloemolie
250 g sushirijst
1 bos bosuitjes
300 g gesneden rodekool
1 el sriracha
2 el mayonaise
150 g juliennewortel
250 g cocktailgarnalen naturel
2 el zonnebloemolie
250 g sushirijst
1 bos bosuitjes
300 g gesneden rodekool
1 el sriracha
2 el mayonaise
150 g juliennewortel
250 g cocktailgarnalen naturel
Hulpmiddelen & keukengerei
1 bakkwastje
1 grillpan
1 grillpan
Leuke tips
Tip! strooi sesamzaadjes over de norivellen voor extra smaak.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490971
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht