zuurkoolsalade met rozemarijnworst

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/02/2021 - 15:59
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 220 ˚C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Knijp de worst op 7 plekken iets in en draai zodat er in totaal 8 worstjes ontstaan. Snijd de worstjes los van elkaar. Prik door elk worstje een takje rozemarijn.
Verdeel de aardappelschijfjes in 1 laag over de bakplaat. Besprenkel ze met 2 el olie. Rooster de aardappelschijfjes in 20 min. gaar. Verhit intussen in een koekenpan 2 el olie. Bak de rozemarijnworstjes in 15 min. gaar.
Spoel de zuurkool in een zeef onder koud stromend water af. Laat uitlekken, knijp er overtollig vocht uit en maak de zuurkool los. Snipper de ui ragfijn. Klop een dressing van de halvanaise, yoghurt, kerrie en oregano. Meng de zuurkool met de ui, yoghurtdressing en peper naar smaak.
Leg de rozemarijnworstjes op 4 borden. Schep er de aardappelschijfjes bij en serveer met de zuurkoolsalade.
Afbeelding
zuurkoolsalade met rozemarijnworst
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Al eens geprobeerd? Zelfgemaakte salade van zuurkool!
Ingrediënten
8 takjes rozemarijn (bakje a 15 g)
4 el olijfolie
520 g zuurkool naturel
1 ui
2 el halvanaise
2 el volle yoghurt
1 tl kerrie
1 tl gedroogde oregano
390 g varkensbraadworst (fijn)
600 g aardappelschijfjes
Hulpmiddelen & keukengerei
1 bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490969
Homepage ID
2796575
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
jumbosupermarkten