Bereidingswijze
Was de ongeschilde aardappelen en de wortelen. Snijd de aardappelen en wortels in stukken. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit in een (soep)pan de olie. Bak de baconreepjes 3 min. Schep ze uit de pan.
Fruit in het bakvet de ui en knoflook 1 min. Schep de aardappel en wortel erdoor. Voeg 1 L water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook de zoete aardappel en wortel op matig vuur in 15 min. gaar.
Verhit de grillpan. Snijd het stokbrood in lange schuine repen. Gril het brood in porties in 1-2 min. per kant knapperig.
Hak de amandelen grof. Rooster ze 2 min. op hoog vuur. Schep ze regelmatig om. Draai het vuur laag. Voeg de ketjap toe en schep de amandelen erdoor. Verwarm nog 1 min. tot de ketjap aan de amandelen 'plakt'. Schud de amandelen op het bakpapier en laat ze afkoelen.
Voeg de kokosmelk aan de soep toe. Haal de soep van het vuur en pureer hem met de staafmixer. Verwarm de soep nog 1 min. en breng op smaak met peper.
Schep de soep in 4 kommen. Bestrooi met de baconreepjes en ketjapamandelen en leg het gegrilde brood op de kommen.
Verhit in een (soep)pan de olie. Bak de baconreepjes 3 min. Schep ze uit de pan.
Fruit in het bakvet de ui en knoflook 1 min. Schep de aardappel en wortel erdoor. Voeg 1 L water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook de zoete aardappel en wortel op matig vuur in 15 min. gaar.
Verhit de grillpan. Snijd het stokbrood in lange schuine repen. Gril het brood in porties in 1-2 min. per kant knapperig.
Hak de amandelen grof. Rooster ze 2 min. op hoog vuur. Schep ze regelmatig om. Draai het vuur laag. Voeg de ketjap toe en schep de amandelen erdoor. Verwarm nog 1 min. tot de ketjap aan de amandelen 'plakt'. Schud de amandelen op het bakpapier en laat ze afkoelen.
Voeg de kokosmelk aan de soep toe. Haal de soep van het vuur en pureer hem met de staafmixer. Verwarm de soep nog 1 min. en breng op smaak met peper.
Schep de soep in 4 kommen. Bestrooi met de baconreepjes en ketjapamandelen en leg het gegrilde brood op de kommen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op zoek naar een origineel soepje? Ga voor deze soep van zoete aardappel en wortel!
Ingrediƫnten
500 g zoete aardappelen
250 g winterpeen
1 ui
1 teen knoflook
2 el olijfolie
150 g gerookte reepjes bacon
1 groentebouillonblokje
1 desem baguette wit (afbak)
1 el ketjap manis
400 ml kokosmelk
50 g ongezouten amandelen
250 g winterpeen
1 ui
1 teen knoflook
2 el olijfolie
150 g gerookte reepjes bacon
1 groentebouillonblokje
1 desem baguette wit (afbak)
1 el ketjap manis
400 ml kokosmelk
50 g ongezouten amandelen
Hulpmiddelen & keukengerei
1 grillpan
1 bakpapier
1 bakpapier
Leuke tips
Tip! zonder vlees? Vervang de baconreepjes door grofgehakt gekookt ei.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490965
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht