Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 C.
Spoel de rijst af en doe in de ovenschaal. Snijd 2 tenen knoflook fijn en voeg toe. Besprenkel met 2 el olie, verkruimel er de helft van het bouillonblokje over en breng op smaak met versgemalen peper. Schenk er 600 ml kokend water bij, roer door en dek af met aluminiumfolie. Bak de rijst in 30 min. in de oven gaar.
Doe intussen het gehakt in een kom en kneed door. Rol van het gehakt ca. 24 balletjes ter grootte van een walnoot en leg op een bord. Halveer de courgettes in de lengte en snijd in plakjes van ca. 2 cm. Snijd de rest van de knoflook fijn.
Verhit 2 el olie in een hapjespan. Fruit de knoflook met de garam masala. Voeg de gehaktballetjes toe en bak 3 min. rondom aan. Voeg de courgette toe en bak 2 min. mee. Schenk er de passata bij en breng op smaak. Doe het deksel op de pan en stoof in 5 min. gaar. Haal de rijst uit de oven en roer los met een vork.
Verdeel de rijst over 4 diepe borden. Schep er de balletjes met de courgette en tomatensaus over. Roer de yoghurt los en sprenkel over het gerecht.
Spoel de rijst af en doe in de ovenschaal. Snijd 2 tenen knoflook fijn en voeg toe. Besprenkel met 2 el olie, verkruimel er de helft van het bouillonblokje over en breng op smaak met versgemalen peper. Schenk er 600 ml kokend water bij, roer door en dek af met aluminiumfolie. Bak de rijst in 30 min. in de oven gaar.
Doe intussen het gehakt in een kom en kneed door. Rol van het gehakt ca. 24 balletjes ter grootte van een walnoot en leg op een bord. Halveer de courgettes in de lengte en snijd in plakjes van ca. 2 cm. Snijd de rest van de knoflook fijn.
Verhit 2 el olie in een hapjespan. Fruit de knoflook met de garam masala. Voeg de gehaktballetjes toe en bak 3 min. rondom aan. Voeg de courgette toe en bak 2 min. mee. Schenk er de passata bij en breng op smaak. Doe het deksel op de pan en stoof in 5 min. gaar. Haal de rijst uit de oven en roer los met een vork.
Verdeel de rijst over 4 diepe borden. Schep er de balletjes met de courgette en tomatensaus over. Roer de yoghurt los en sprenkel over het gerecht.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vandaag een recept op het menu voor de liefhebbers van spicy gerechten.
Ingrediƫnten
4 tenen knoflook
4 el olijfolie
1 runderbouillonblokje
350 g rundergehakt pasta
2 courgettes (ca. 600 g)
1 el garam masala
500 g gezeefde tomaten passata
200 g yoghurt Griekse stijl 10% (emmer Ć 1 kg)
300 g zilvervliesrijst
4 el olijfolie
1 runderbouillonblokje
350 g rundergehakt pasta
2 courgettes (ca. 600 g)
1 el garam masala
500 g gezeefde tomaten passata
200 g yoghurt Griekse stijl 10% (emmer Ć 1 kg)
300 g zilvervliesrijst
Hulpmiddelen & keukengerei
1 ovenschaal (20 x 30 cm)
1 aluminiumfolie
1 aluminiumfolie
Leuke tips
Tip! lekker met koriander
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490961
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht